fbpx

5 beautymythes ontkracht

Tegenwoordig is vrijwel alles op het internet te vinden; zo ook over huidverzorging. Hierbij worden er vaak goedbedoelde adviezen gegeven. Veel van deze adviezen kunnen in werkelijkheid juist een averechts effect geven op de huid. Tijd dus om een aantal mythes te ontkrachten over huidverzorging.

 

  1. Zonbescherming is alleen nodig in de zomermaanden

In de zomermaanden is de zonkracht het sterkst en is het de belangrijkste periode om zonbescherming te gebruiken. Echter, in de wintermaanden komt er ook gewoon UV-straling door de wolken heen op onze huid. Doordat de zonkracht in de wintermaanden laag is, zul je er niet door verbranden. De UV-stralen kunnen echter wel van invloed zijn op onze huidveroudering. Ook in de wintermaanden is een bescherming dus aan te raden. In de wintermaanden volstaat een SPF 15 of 20. In de zomermaanden dien je minimaal SPF 30 te gebruiken.

 

  1. Tandpasta smeren op een puistje

Tandpasta smeren op een puistje zorgt ervoor dat het puistje lijkt in te drogen. Tandpasta is echter niet gemaakt om op de huid te gebruiken. Wat veel mensen vergeten is dat tandpasta veel ingrediënten bevat die een huid juist kunnen irriteren, denk bijvoorbeeld aan fluoride en menthol. Door deze irritatie kunnen er uiteindelijk juist meer puistjes ontstaan.

 

  1. Het gebruiken van citroensap om pigmentvlekken te bleken

Ook deze tip zien we nog regelmatig voorbij komen. Citroen kan een blekende werking hebben, maar wanneer dit op de huid gebruikt wordt kan dit juist een averechts effect geven. Citroen is namelijk erg zuur en heeft een lagere pH-waarde dan de huid. Hierdoor kan de huid uit balans raken en geïrriteerd raken waardoor sommige vormen van pigment juist kunnen ontstaan. Wanneer citroensap daarnaast wordt gebruikt in combinatie met zonlicht dan kunnen de pigmentvlekken verergeren.

 

  1. Natuurlijke ingrediënten zijn altijd beter dan synthetische ingrediënten

Er zijn synthetische ingrediënten die slecht kunnen zijn voor de huid, maar helaas is dit ook het geval met natuurlijke ingrediënten. Niet alles uit de natuur is namelijk goed voor onze huid. Er zijn veel verschillende stoffen die kunnen zorgen voor irritatie, denk bijvoorbeeld aan mint, rozemarijn, lavendel en toverhazelaar. Kijk dus goed naar de ingrediëntenlijst van een product voordat je dit gaat gebruiken.

 

  1. Huidverzorging moet afgestemd worden op de leeftijd

Veel mensen denken dat een huidverzorgingsproduct afgestemd moet worden op de leeftijd van de huid. Dit is echter niet het geval. De huidverzorging moet namelijk afgestemd worden op de huidklacht en huidconditie. De ene huid van iemand van 50 jaar kan namelijk heel anders zijn dan de huid van iemand anders van 50 jaar.

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons