fbpx

5 redenen waarom we onszelf die behandeling niet zouden gunnen!

5 redenen waarom we onszelf die behandeling niet zouden gunnen

Dit noemen we belemmerende overtuigingen. En ja, we hebben ze allemaal. Redenen die je weerhouden iets te ondernemen. Het is menselijk en vanzelfsprekend. Het maakt dat we kritisch nadenken over de keuzes die we maken. Lees hieronder de top 5 belemmerende overtuigingen die mensen kan weerhouden van het overgaan tot laten behandelen.

  1. Werkt die laserbehandeling wel echt?

Als we het hebben over laserontharing dan is deze vraag zeer terecht. Werkt die laserbehandeling wel echt? Vanuit onze expertise zeggen we: ja hij werkt! Maar definitieve of permanente ontharing is soms wel een verwarrend begrip. Geen enkel laserapparaat is goedgekeurd voor permanente ontharing, wél voor permanente haarreductie. Haren groeien voor 85% niet of minder terug, worden lichter en/of dunner. De huid blijft voor lange tijd glad en je hoeft nauwelijks te scheren. Wanneer je ieder jaar het resultaat onderhoudt, dan houd je de 15% haren die terug zullen groeien meestal goed onder controle. Er zijn helaas altijd uitzonderingen waarbij een behandeling niet aanslaat; gelukkig gebeurt dit heel erg zelden.

Tip: een belemmerende overtuiging kan zijn: “bij mij lukt het nooit”. Laat je goed informeren, geen enkele vraag is gek. Jouw huid is uniek, er is echt geen tweede van. Spreek tijdens een consult duidelijk je verwachting uit, dan kan de huidtherapeut reageren of zij kan voldoen aan deze verwachting.

  1. Er zijn veel ergere dingen!

Het kan altijd erger! Ik ben de behandeling niet waard want ik stel me aan of ik mag niet klagen. Dit zijn belemmerende overtuigingen die regelmatig aan bod komen in het eerste consultgesprek.

Tip: daarmee bagatelliseer je je eigen probleem en lijkt jouw situatie er niet meer toe te doen. Nog minder helpend is dat je je situatie al vergeleken hebt met een situatie die nog niet aan de orde is. Het is altijd ergens anders beter, mooier of anders. Waarschijnlijk is dit al bij je buren het geval. Dat is de realiteit. Juist om die reden is het beter daar niet naar te kijken. Wordt jouw probleem er minder van? Is het dan opgelost voor jou? Waarschijnlijk niet, Kies ervoor om erachter te komen waarom jij die laserbehandeling wel wil ondergaan. Wat wordt er minder of verdwijnt zelf?

  1. Ik durf de risico’s niet aan

Meer dan eens zijn mensen op voorhand sceptisch, bang of wantrouwend. Welke risico’s neemt het onbekende wel niet met zich mee.

Tip: hoe lastig is het om risico te nemen. Je hebt geen volledige controle over de situatie. Zeker na een ongewenste ervaring waarbij je misschien bent verbrand door een laser. Of je een negatieve ervaring hebt gehad met een behandelaar. Door toch een risico te nemen, creëer je opnieuw zelfvertrouwen en geef je de behandelaar vertrouwen in het kunnen volgen van haar expertise. Neem alle ‘worst case scenario’s’ eens door met je behandelaar. Wellicht zijn het onderaan de streep onterechte of beperkte zorgen. Bedenk dat je niet voor niets de stap naar de Huidzorg hebt gezet. Waarschijnlijk wil je wel in beweging komen.

  1. Krijg ik het gewenste effect ten opzichte van de kosten?

De belemmerende overtuiging hier kan zijn dat het altijd anders gaat dan ik wil. De kosten/baten-overtuiging is één van de lastigste. Dit kun je namelijk niet voor iemand invullen. De één zal het waar voor zijn geld vinden en de ander had meer verwacht.

Tip: gun jezelf wat bedenktijd na een consult als je nog twijfelt. Praat er eens over met een goede kennis of een vriend(in). Iemand die je behoefte begrijpt. Wat maakt dat je de behandeling al jaren uitstelt? Vind jij jezelf de behandeling waard? Als je na de eerlijke voorlichting een beeld hebt van het gewenste resultaat, gaat je dat een geweldige persoonlijke groei opleveren: zelfwaardering. Of stel je al tien jaar de behandeling uit. Heb je het vertrouwen, ga dan eens snel overstag.

  1. Hoe veilig is een behandeling?

Risico’s lopen durf ik niet goed is hier de belemmerende overtuiging. Veiligheid is namelijk een lastig begrip. Wist je dat we 24/7 op zoek zijn naar veiligheid? Een ondubbelzinnig gevoel van veiligheid is een voorwaarde voor een succesvolle behandeling. Daarna volgt vanzelf het geluk door het resultaat.

Tip: bespreek jouw eigen voorwaarden voor een veilige behandeling. Vraag naar hoe er wordt behandeld en aan welke veiligheidsvoorschriften er wordt voldaan. Je wilt je behandelaar natuurlijk blind kunnen vertrouwen. Wat mag er volgens jou absoluut niet gebeuren? Bespreek dat risico met je behandelaar.

“De kracht van onze praktijk ligt bij het begeleiden van een keuze tot de geschikte behandelmethode met een persoonlijk behandelplan waarbij je wordt gehoord in een gratis consult. Deze kan je hier plannen

Aarzel dus niet en stel je vragen!

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons