fbpx

Behandelingen bij een donkere huid?

behandelingen bij een donkere huid

Wij zien veel cliënten met een donkerder huidtype in onze praktijk en wij krijgen regelmatig de vraag of laseren dan wel veilig is. Of dat chemische peelings en andere behandelingen wel goed zijn bij dit huidtype.

Alle behandelingen doen wij ook op de donkere huid maar wij passen de instellingen van onze apparatuur wel aan. Als het niet mogelijk is, kijken we naar een alternatief.

Bij een donker huidtype is het risico op het ontstaan van pigmentvlekken iets groter dan bij een lichte huid. Als de huid wordt behandelt, kan hier plaatselijk meer pigment ontstaan. Waarom dat gebeurt is niet bekend. Daarnaast moeten we bij laseren ook uitkijken voor oppervlakkige verbrandingen van de huid. Dat wil niet zeggen dat het niet mogelijk is! Wij hebben veel ervaring met donkere huiden. We gebruiken bijvoorbeeld een speciale laser bij het ontharen en andere producten dan bij de lichte huid. Soms is het beter om bijvoorbeeld tijdens het laseren lagere instellingen te gebruiken. Dat zou kunnen betekenen dat je daardoor meer behandelingen nodig hebt dan gemiddeld. Maar veiligheid staat voorop!

Het is een kwestie van kijken naar de huid en aanpassen om huidreacties te voorkomen. Of je een gevoelige, droge, lichte of donkere huid hebt, je moet weten wat je wel en vooral wat je niet moet doen. En daar hoort natuurlijk kennis en ervaring bij. En die hebben wij bij Huidzorg Clinics.

Heb je last van overbeharing, acne of littekens? Wij kunnen je helpen. Tijdens een gratis intakegesprek leggen we je uit wat we voor je kunnen betekenen. Ook als je een donkere huid hebt!

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons