fbpx

Behandelingen in de zomerperiode

Vanaf 21 juni begint officieel de zomer en de temperaturen beginnen steeds meer op te lopen. De zon begint steeds vaker te schijnen, iets waar veel mensen al een langere tijd op zaten te wachten. We krijgen dan ook steeds vaker de vraag of huidbehandelingen ook in de zomerperiode uitgevoerd kunnen worden en of dit geen kwaad kan voor de huid. Tijd dus om hier meer aandacht aan te besteden in deze blog.

Invloed van zonlicht op de huid

Zonlicht bestaat uit UVA- en UVB-straling. UVA-straling komt het diepst in onze huid terecht, maar zorgt er niet voor dat we verbranden. UVA-straling kan echter wel schade aanrichten aan het DNA waardoor huidveroudering kan optreden. UVB-straling komt minder diep in de huid, maar kan in tegenstelling tot UVA wel zorgen voor verbanding. Ook zorgt UVB-straling ervoor dat de pigmentcellen in de huid meer pigment gaan aanmaken waardoor er een bruine kleur ontstaat. Daarnaast zorgt UVB-straling voor de vorming van vitamine D. Van UV-straling is bekend dat het de kans op huidkanker kan vergroten.

De zon is echter niet alleen maar schadelijk. Zoals eerder benoemd, maken we onder invloed van de zon vitamine D aan. Daarnaast heeft de zon ook een positieve invloed op onze gemoedstoestand.

 

 

Huidbehandelingen in de zomerperiode

Bij Huidzorg Clinics bieden we een breed scala van huidbehandeling aan, van milde tot aan sterke behandelingen. In de zomerperiode voeren we vrijwel de meeste behandelingen gewoon uit. Wel is het hierbij belangrijk om de huid te beschermen tegen de zon.

Dit betekent in de zomermaanden dat de huid beschermd moet worden tegen de zon met een zonnebrandcrème met minimaal SPF 30. Wanneer je buiten komt, is het belangrijk om de huid om de 2 uur in te smeren. Probeer daarnaast de schaduw op te zoeken. Ga op het strand of op het terras bijvoorbeeld onder een parasol zitten. Het is vooral belangrijk om rekening te houden met de zon.

 

 

Ben je een zonliefhebber en vind je het lastig om aan het zonadvies te voldoen? Dan bieden we bij Huidzorg Clinics ook diverse zomerbehandelingen aan. Dit zijn mildere behandelingen die uiterst veilig zijn om in de zomer uit te voeren.

 

Milde peelings

Bij Huidzorg Clinics werken we met peelings van diverse merken, zoals Dermaceutic, Renophase en Lira Clinical. Milde peelings kunnen veilig in de zomerperiode worden uitgevoerd. De peelings stimuleren de celvernieuwing en verwijderen de dode huidcellen op een milde wijze. Iedere peeling bevat een unieke combinatie aan ingrediënten. Ieder ingrediënt heeft weer een andere specifieke werking op de huid. Zo werken de ingrediënten bijvoorbeeld antibacterieel, talgoplossend, ontstekingsremmend of pigment-oplichtend. Hierdoor kunnen de peelings goed ingezet worden voor diverse huidklachten. Afhankelijk van het huidtype en de huidklacht zal de huidtherapeut bepalen welke peeling het beste bij je past.

 

Indicaties: huidveroudering, rimpels en fijne lijntjes, acne, rosacea, pigmentvlekken, grove poriën, (acne)-littekens, grauwe huid, onregelmatige huidteint.

 

Plan hier snel een afspraak!

 

 

 

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons