fbpx

Kom langs voor een gratis consult

elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is een behandeling om storende haren voor langere tijd te verwijderen. Het voordeel van deze methode is dat – naast donkere haren – ook grijze, witte, blonde en rode haren behandeld kunnen worden. Deze haren zijn namelijk niet geschikt voor laserontharing.

Helaas is een haar na één behandeling niet definitief verwijderd. Dit heeft met meerdere factoren te maken, zoals de groeicyclus van de haren en het herstellend vermogen van het lichaam. De behandelperiode varieert van enkele maanden tot jaren, afhankelijk van het aantal haren dat behandeld moeten worden. Het doel van de behandeling is haarvermindering. Er kan geen garantie geboden worden dat het behandelgebied volledig haarloos wordt. Het kan nodig zijn om uiteindelijk nog onderhoudsbehandelingen (een- tot tweemaal per jaar) te blijven doen. In de loop van de tijd kunnen bovendien altijd nieuwe haren ontstaan, bijvoorbeeld tijdens de menopauze en door het gebruik van bepaalde medicijnen.

Hoe ziet de behandeling eruit?

Wij maken gebruik van het nieuwe Apilus 3G ontharingsapparaat. Dit apparaat is sneller en minder pijnlijk dan de traditionele apparaten. Er wordt tijdens het elektrisch ontharen gebruikgemaakt van een minuscuul naaldje, waarmee haren één voor één behandeld zullen worden. De huidtherapeut laat het naaldje in het haarzakje glijden om vervolgens enkele seconden stroom te geven. Door de stroom ontstaat warmte in het haarzakje, waardoor de haarwortel beschadigd raakt. Na elke behandeling worden de haren dunner en zwakker, waarna ze uiteindelijk zullen verdwijnen.

Plan een GRATIS consult!

Wil jij langskomen voor een gratis consult? Dat kan! bij ons kun je snel terecht voor een gratis adviesgesprek inclusief persoonlijk behandelplan. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zsm contact met je op! 

Veelgestelde vragen

Voor de behandeling is het noodzakelijk om minimaal 4 weken te stoppen met het epileren of harsen van de haren. Wel mogen de haren kortgeknipt of geschoren worden. Tijdens de behandeling moeten de haren lang genoeg zijn om te kunnen pakken met een pincet.

Na de behandeling is het aan te raden de huid goed te beschermen tegen de zon om huidverkleuringen te voorkomen.

De kosten voor het elektrisch ontharen zijn €20,- per kwartier. De duur van de behandeling heeft te maken met de hoeveelheid haren.

Overbeharing in het gezicht komt in aanmerking voor een vergoeding, mits je aanvullend verzekerd bent. Het eigen risico is dan niet van toepassing. Wij kunnen voor je uitzoeken wat jij vergoed krijgt. Ontharen op het lichaam wordt niet vergoed door de zorgverzekering. 

vereniging-huidtherapeuten-logo
KEURMERK HUIDZORG 073
Bel ons