fbpx

Kom langs voor een Gratis consult

TCA peeling

TCA peeling is een variant van de chemische peelings en wordt al jaren gebruikt om de huid te verjongen. Net als de andere peelings zorgt het ervoor dat de bovenste huidlagen versneld gaat loslaten waardoor de huid er egaler uit gaat zien. Grove poriën of pigmentvlekken vervagen door deze peeling. Daarnaast heeft een TCA peeling het vermogen om collageen in de huid aan te maken. Daarom is een TCA peeling de meest geschikte peeling om huidveroudering aan te pakken. We hebben TCA peelings is verschillende concentraties zodat zelfs de gevoelige huid deze peeling kan verdragen. Goede voorbereiding op deze behandeling is noodzakelijk. Minimaal 2-4 weken voorafgaand aan de eerste behandeling moet je huidverzorgingsproducten waar een lage dosering peeling in verwerkt zit gebruiken. Zo kunnen we de huid al laten wennen aan chemische peeling extracten voordat we haar blootstellen aan hogere concentraties tijdens de behandeling.

Laat je adviseren door een van onze huidtherapeuten tijdens een gratis consult.

Hoe ziet de behandeling eruit?

De huid kan gedurende de dag van behandeling nog rood tot lichtroze van kleur zijn. Twee tot drie dagen na de peeling zal de huid een lichte tot matige schilfering vertonen en droger aanvoelen dan normaal. Deze schilfering kan afhankelijk van de concentratie de we hebben gebruikt 4 tot 7 dagen aanhouden. Voor en na de behandeling is het noodzakelijk de huid goed te beschermen tegen de zon

Reinigen van de huid

Voordat de peeling wordt aangebracht, reinigen we de huid grondig om deze vetvrij te maken. We maken gebruik van een reiniging waar al een beetje peeling in zit om de dode huidcellen te verwijderen. Hierdoor trekt de peeling beter in de huid voor een optimale werking.

Aanbrengen van de peeling

De TCA peeling brengen we met wattenstaafjes laag voor laag aan. We kijken na iedere laag die we hebben aangebracht hoe de huidreactie is. Omdat iedere huid anders is en ook anders reageert op een TCA peeling, bekijken we ter plekke hoeveel laagjes TCA peeling we kunnen aanbrengen voor het beste resultaat zonder complicaties.

Huidverzorging

Na de behandeling brengen we een herstellende crème aan die je 24 uur moet laten zitten.

Plan een GRATIS consult!

Wil jij langskomen voor een gratis consult? Dat kan! bij ons kun je snel terecht voor een gratis adviesgesprek inclusief persoonlijk behandelplan. Laat hieronder je gegevens achter en wij nemen zsm contact met je op! 

Veelgestelde vragen

Onze TCA peelings kosten €120,- per behandeling.

Het is ook mogelijk om deze behandeling in kuurvorm te ondergaan. 
3 behandelingen van het gezicht kosten €300,- i.p.v. €360,- (€60,- korting). 

Voor het maximale resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Wij adviseren vaak een kuur van 3 TCA peelings waarbij iedere 4 weken de behandeling plaatsvindt. Daarna kan besloten worden om eventueel de kuur te verlengen of te stoppen. Zolang je de huid voldoende laat herstellen kun je een TCA peeling onbeperkt doen.

Daarnaast geven we productadvies om het maximale resultaat uit de behandelingen te halen. Onze ervaring is dat goede verzorging thuis net zo belangrijk is als de behandeling zelf.

Andere huidverbeterende behandelingen zoals led-therapie of microneedling zijn een mooie aanvulling na de kuur om de huid iedere 6-8 weken te verzorgen. Hiermee proberen we het resultaat zo lang mogelijk te behouden.

Behandelingen met als doel een cosmetische verbetering van de huid worden niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Als je een TCA peeling behandeling ondergaat, wordt aangeraden om ongeveer 4 weken vóór en 4 weken ná de behandeling niet te zonnen of onder de zonnebank te gaan. Dit om pigmentvorming te voorkomen. Wij adviseren om je huid goed voor te breiden met producten waar een laag percentage van chemische peeling in zit. Dit om heftige huidreacties te voorkomen.

vereniging-huidtherapeuten-logo
KEURMERK HUIDZORG 073
KEURMERK HUIDZORG 073
vereniging-huidtherapeuten-logo
Bel ons