fbpx

Behandelmogelijkheden littekens

Littekens verwijderen

Behandelmogelijkheden littekens

Littekens heb je in verschillende vormen en maten. Het kan ontstaan zijn door een trauma, een chirurgische ingreep of het kan een gevolg zijn van acne. Er zijn verschillende soorten behandelingen om littekens te vervagen of zelfs bijna volledig te verwijderen. In deze blog lees je welke opties er zijn binnen onze praktijk.

SkinPen
De SkinPen behandeling is een microneedling behandeling waarbij we met heel kleine, steriele naaldjes heel kleine openingen in de huid maken. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces in de huid geactiveerd met als resultaat dat elastine en collageen worden aangemaakt. Het litteken zal hierdoor vervagen. Direct na de behandeling is de huid rood van kleur en zijn er bloedpuntjes aanwezig. In de meeste gevallen is dit na ongeveer 24 uur verdwenen. 

Fractionele laser
De fractionele laser is een intensievere behandeling dan de SkinPen. Deze laser maakt kleine gaatjes in de huid door middel van kleine hittebundels, wat zorgt voor gecontroleerde schade aan de huid. Hierdoor zal de huid gaan herstellen en vernieuwen. Het collageen en elastine wat hierbij wordt aangemaakt, zal het uiterlijk van het litteken verbeteren. Na de behandeling is er roodheid aanwezig, kan de huid wat gezwollen zijn en kan het rasterpatroon van de laser zichtbaar zijn in de huid. De hersteltijd na de behandeling hangt af van het soort litteken en de sterkte van de behandeling. 

Fotona laser
De Fotona laser is onze krachtigste laser om de structuur van littekens te verbeteren. Deze ablatieve laser maakt ook gaatjes in de huid, maar vele malen dieper dan de fractionele laser. Het zal zorgen voor een sterker effect en een mooi resultaat al na 1 behandeling. De huid zal na de behandeling rood en gezwollen zijn. Daarnaast is het rasterpatroon van de laser zichtbaar en zullen er bloedpuntjes aanwezig zijn. Na 24 uur zullen er ook korstjes ontstaan. Bij deze laser moet rekening gehouden worden met een langere down-tijd; de huid zal 7 tot 14 dagen de tijd nodig hebben om te herstellen. 

Welke behandeling geschikt is bij een litteken, is afhankelijk van de structuur van het litteken en ook vaak je huidtype. Het uiteindelijke resultaat na de behandelingen is pas zichtbaar na 6 maanden, omdat dan pas het vernieuwingsproces van de huid is gestopt en er geen nieuw collageen meer wordt aangemaakt. Naast behandelingen kan productgebruik ook een aanvulling zijn op het uiteindelijke resultaat bij bijvoorbeeld acnelittekens.

Behandelingen
Heb jij een litteken en zou je dit graag willen behandelen? Plan dan een gratis intakegesprek in bij een van onze huidtherapeuten om te kijken welke behandeling het beste aansluit.

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons