fbpx

De kracht van vitamine A-zuur

Wellicht heb je al wel eens van vitamine A-zuur gehoord. Vitamine A-zuur kan veel voor de huid betekenen als het aankomt op huidveroudering. Tijd dus om vitamine A eens onder de loep te nemen en er meer over te vertellen.

 

Wat doet vitamine A?

Vitamine A-zuur behoort tot de groep retinoïden. Vitamine A is één van dé ingrediënten die de tekenen van huidveroudering aan kan pakken. Vitamine A-zuur stimuleert de celvernieuwing en het collageen en elastine in de huid. Hierdoor worden huidverouderingsverschijnselen actief aangepakt, zoals fijne lijntjes en rimpels, pigmentvlekjes en een grove huidstructuur. Ook kunnen onzuiverheden worden aangepakt omdat retinol de poriën ontstopt. Je zult merken dat de huid er frisser en jonger uit gaat zien.

 

Welke vormen van vitamine A zijn er beschikbaar?

Vitamine A is beschikbaar onder diverse namen, namelijk:

  • Retinylesters zoals retinyl palmitate, retinyl stearate, retinyl oleate, retinyl linoleate, retinyl palmitoleate. Deze retinylesters zijn milder dan retinol of retinoïnezuur waardoor deze ook goed ingezet kunnen worden bij de gevoelige huid.
  • Retinol: de meest bekende vorm van vitamine A binnen huidverzorgingsproducten. Retinol is sterker dan retinylesters maar de kans op bijwerkingen is wel iets hoger. Bouw het gebruik met producten dan ook altijd op.
  • Retinoïnezuur: deze vorm van vitamine A is alleen op recept van de arts verkrijgbaar en is de sterkste vorm van vitamine A. Het heeft wel een hogere kans op bijwerkingen zoals irritaties.

 

Welke huidverzorgingsproducten passen bij mijn huid?

Bij Huidzorg Clinics werken we met diverse merken waarin vitamine A-zuur verwerkt zit, zoals Dermaceutic, Renophase en Lira Clinical. Het hangt af van het huidtype en de huidklacht welk huidverzorgingsproduct met vitamine A-zuur het beste past bij de huid.

 

Renophase Retinol (AG) crème

Deze zachte crème bevat retinyl palmitate. Deze crème is ideaal voor de gevoelige huid met beginnende tekenen van huidveroudering. Daarnaast bevat deze crème ook glycolzuur waardoor de dode huidcellen van de huid verwijderd worden.

 

Hierdoor voelt de huid zachter en fijner aan.

 

Dermaceutic Activ Retinol 0.5 of Retinol 1.0

Dit serum van Dermaceutic is beschikbaar in twee concentraties, namelijk 0,5% of 1%. Beide serums zijn minder geschikt voor de gevoelige huid aangezien ze sterker zijn dan de Renophase Retinol (AG) crème. De tekenen van huidveroudering worden intensiever aangepakt.

 

Het is belangrijk om het gebruik van vitamine A-zuur op de huid op te bouwen. Voor iemand die nog nooit vitamine A-zuur heeft gebruikt, adviseren we om eerst de Renophase Retinol (AG) crème of Dermaceutic Activ Retinol 0.5 te gebruiken. Wanneer dit goed gaat kan er opgebouwd worden naar de Dermaceutic Activ Retinol 1.0.

 

 

Wil jij graag weten wat wij voor jou kunnen betekenen? We kunnen een vrijblijvend intakegesprek voor je inplannen. Wij kijken naar je huid en bepalen welke behandeling en huidverzorgingsproducten het beste bij jouw huid aansluiten.

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons