fbpx

Heb jij ook last van een droge huid?!

heb jij ook last van een droge huid

Heb jij ook last van een droge huid? Hier hebben heel veel mensen last van; denk aan schilfers, een droog of trekkerig gevoel, jeuk en roodheid.

Een droge huid ontstaat als de huidbarrière verstoord is. De vetten op de huid worden dan minder waardoor de huid meer water verliest en de huid droog wordt. Oorzaken hiervan zijn bijvoorbeeld het veelvuldig gebruik van water, zeep of andere reinigingsmiddelen. Andere factoren die een rol spelen is de verwarming thuis, de winter en een werkomgeving met een droog klimaat. Op dit moment krijgen we natuurlijk veel berichten binnen van mensen met erg droge handen door het vele handen wassen, maar ook van zorgpersoneel dat door het dragen van mondkapjes met een droge huid kampt. Ook kunnen aangeboren huidziekten (zoals eczeem) of ouderdom een droge huid geven.

Juist, een milde reiniging en een vette crème die ervoor zorgen dat het vocht vanuit de huid minder snel verloren gaat en de huid van binnenuit kan hydrateren.

Wat is belangrijk bij de verzorging van een droge huid? Ik kan de volgende producten aanbevelen:

Lira Bio Enzyme Cleanser

Dit is een milde reiniging die gemakkelijk make-up en vuil verwijdert. Het is uitermate geschikt voor een droge, gevoelige huid en na het gebruik van chemische peelings. De plantstamcellen zorgen voor het herstellen van cellen.

Lira Mystiq iLuminating Cleanser

Dit is een lichte, herstellende en hydraterende reinigingscrème. De antioxidanten gaan vrije radicalen tegen en zorgen er samen met de celherstellers voor dat de huid beschermd is tegen schade van buitenaf. Het immuunsysteem van de huid wordt versterkt en pigmentvlekken verminderen. Deze reiniging is geschikt voor een droge en ouder wordende huid.

Neostrata Bionic Face Cream

Dit is een vettere volle crème die helpt bij een drogere en doffere huid. Dit is een geavanceerde verzorging met een intensieve hydratatie en het werkt verzachtend. Speciaal voor de droge, geïrriteerde, rode huid. Deze kan zelfs na dermatologische ingrepen gebruikt worden.

Indien de huid erg droog is zou je ook nog gebruik kunnen maken van een serum onder je dagcrème. Hierbij gaat mijn advies uit naar de Lira Bio Hydra Infusion. Dit serum werkt zeer hydraterend. Het product bevat hyaluronzuur wat voor een sterk hydraterende en verstevigende werking zorgt. Daarnaast bevat het product ook celreparerende ingrediënten zoals goud en zilver die een antibacteriële en genezende werking hebben. Let op: dit product bevat geen SPF waardoor je nog een zonnebrandcrème nodig hebt wanneer je deze als dagcrème gebruikt. Je kun deze natuurlijk ook heel mooi als nachtcrème gebruiken, dan heb je ook geen aanvullende SPF nodig.

Lira Mystiq iluminating Beauty Oil

Dit product is een luxe, vocht regulerende, pigment verminderende en verzachtende huidolie. Het vermindert pigmentvlekken en hydrateert een droge huid. De antioxidanten in de olie werken celherstellend en verbeteren de zonbeschadigde huid. Tevens stimuleert het de aanmaak van collageen waardoor het anti-aging werkt. Let op: dit product bevat geen SPF waardoor je nog een zonnebrandcrème nodig hebt. Daarom is het zeer geschikt voor een extra aanvulling onder je dagcrème of juist te gebruiken voor de nacht.

Nog enkele tips:

  • Breng je dagcrème gerust meerdere keren per dag aan; hierdoor kan er minder vocht verloren gaan waardoor de huid beter gehydrateerd blijft.
  • Indien je huid erg schilfert ben je geneigd om te scrubben. Doe dit liever niet, dit verslechtert juist de conditie van de huid. Kies liever voor een chemische exfoliant zoals de Face Cream Plus van Neostrata. Deze bevat 15% glycolzuur en is geschikt voor een wat oudere en/of drogere huid. Het zorgt ervoor dat de schilfers sneller verdwijnen en de huid vocht beter vast kan houden. Hierbij is het wel belangrijk om altijd hydraterende crèmes te gebruiken en overdag een dagcrème met SPF.
  • In deze corona-tijd moet je natuurlijk vaak je handen wassen. Hydrateer je handen daarom direct na het wassen met een vettere handcrème. Dit kan bijvoorbeeld met de Ultra Moisturizing Cream van Neostrate. Deze hydrateert, kalmeert en is tegen agressies.

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons