fbpx

Hoe behandelen wij acne?

acne na de zomer

Acne is een van de huidproblemen die wij het meest in onze praktijk zien.

Sommige mensen grijpen direct naar medicijnen omdat de huisarts dat voorschrijft maar gelukkig is in 90% van de gevallen medicijngebruik helemaal niet nodig. Ja, acne wordt hoofdzakelijk door hormonen veroorzaakt, maar gelukkig kunnen we aan de buitenkant de huid voldoende beïnvloeden om onzuiverheden te voorkomen.

Stap 1: welke producten gebruik je thuis? Je hoeft echt niet 10 producten aan te schaffen; één goed reinigingsproduct om te voorkomen dat je poriën weer verstoppen, één nachtcrème om het ontstaan van puistjes de voorkomen en één hydraterende dagcrème om je huid niet te veel uit te drogen zouden in grote lijnen voldoende moeten zijn.

Stap 2: de juiste behandeling! En  zijn veel mogelijkheden zoals:

  • Chemische peeling. Hiermee verwijderen we de bovenste lagen van de huid. Vaak is de huid bij acne verdikt. Door het verwijderen van de huidcellen zullen vlekjes en littekens vervagen en onzuiverheden minder snel terugkomen omdat de poriën minder snel verstoppen.
  • LED-therapie. Het blauwe licht bij LED-therapie werkt bacteriedodend. Voorafgaand maken we de huid schoon en voor een diepere werking brengen we nog een extra chemische peeling aan voordat we de LED aanzetten.
  • Heb je last van littekens? Dan gebruiken we de fractional laser. Dit is de effectiefste behandeling om je huid weer glad te krijgen.

Is acne dan te genezen?

Helaas niet. Vaak zien we wel dat de hormoonbalans verandert naar mate je ouder wordt en acne daardoor zal afnemen. Toch zijn de meeste cliënten die we voor acne behandelen tussen de 25 en 35 jaar. Als we zien welke producten en welke behandeling het beste bij je aanslaan, dan zul je dat in een bepaalde frequentie moeten bijhouden. De ene cliënt zien we om de 6 weken terug en de andere om de 12 weken.

 

 

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Plan dan een gratis intakegesprek door te bellen op ons nummer 073-6907735

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons