fbpx

gratis huidanalyse

huidveroudering

Wanneer een mens ouder wordt, verandert de huid. De huid wordt slapper, gaat rimpelen en plooien en er kunnen onregelmatigheden en kleurveranderingen ontstaan. Behalve het natuurlijke verouderingsproces bestaat ook de extra snelle huidverandering door overmatige blootstelling aan zonlicht. 

Hoe verloopt de huidveroudering?

De huid begint vanaf het 30e levensjaar tekenen van veroudering te vertonen. In de loop van de jaren nemen de kenmerken van veroudering steeds verder toe. Een verouderende huid is dun, kwetsbaar, slap (verlies van elasticiteit) en droog.

Deze kenmerken zijn het gevolg van de volgende processen:

  • – de opperhuid (epidermis) wordt steeds dunner
  • – de lederhuid (dermis) verandert:
    • – vermindering van bloedvaten in de huid
    • – vermindering van bindweefsel (collageen) en elastinevezels
    • – vermindering van aantal talgklieren en hun functie. 

Door vermindering en verbrokkeling van de elastinevezels verliest de huid zijn elasticiteit. De verouderende huid vertoont dan rimpels en het typische ‘sigarettenpapier’-aspect: talloze kleine, ondiepe rimpeltjes die verdwijnen door de huid iets op te rekken.

Plan een gratis intakegesprek

Wil jij direct een vrijblijvende afspraak maken? Dat kan! Bij ons kun je snel terecht voor een gratis intake inclusief huidanalyse en persoonlijk behandelplan.  

Welke behandelingen zijn er?

Wij bieden vier soorten behandelingen aan tegen huidveroudering. 

LED-therapie (NIEUW!)

LED-therapie is de beste manier om jouw huid een oppepper te geven. Bij LED-Therapie wordt er gebruik gemaakt van krachtig puur licht om  op een natuurlijke wijze huidverjonging te stimuleren. De behandeling is pijnloos, niet ingrijpend (geen hersteltijd) en zorgt voor een gladde en zachte huid.

Anti-aging laseren

Met de anti-aging laserbehandeling kunnen wij verschillende huidproblemen behandelen, waaronder fijne lijntjes en rimpeltjes.

Chemische peeling

Chemische peelings worden voor verschillende indicaties ingezet, bijvoorbeeld bij huidveroudering, acné en acné littekens. 

Microneedling

Tijdens deze behandeling worden er met een “pen” met minuscule naaldjes kleine verticale kanaaltjes in de huid gemaakt. 

vereniging-huidtherapeuten-logo
KEURMERK HUIDZORG 073
Bel ons