fbpx

Huidveroudering

Alles over huidveroudering (en onze behandelingen).

We krijgen er allemaal mee te maken. We worden ouder en onze huid veroudert mee Helaas eerder dan je denkt. Vanaf je 25ste levensjaar nemen je collageen en elastine al geleidelijk aan af. Hoe snel dit gaat heeft deels met erfelijke factoren te maken. Kijk maar even naar je ouders. Hebben zij veel rimpels? Hebben zij hangende oogleden? Dan zul jij daar hoogstwaarschijnlijk ook mee te maken krijgen.  Gelukkig zijn er veel technieken om huidveroudering te vertragen.

Wat kun je zelf doen tegen huidveroudering?

Op de eerste plaats een gezonde voeding. We weten dat suiker in voeding niet goed voor je is. Niet alleen voor je gewicht of hart en bloedvaten maar ook voor je huid! Het is bewezen dat suiker je collageen afbreekt. Je huid veroudert dus sneller door het eten van zoetigheid.
Stress, roken en alcohol hebben datzelfde effect. Daarnaast wordt door roken de doorbloeding van je huid slechter. Daarom ziet de huid van rokers er vaak grauwer uit, kunnen zij meer onzuiverheden hebben maar ook de aanvoer van gezonde stoffen voor het aanmaken van nieuwe huidcellen is verslechterd.
Waar mensen zich ook in vergissen is huidveroudering door de zon. We gaan heel graag de zon in om bruin te worden. Ik schrik nog steeds als klanten zeggen dat ze een zonnebankkuurtje willen gaan doen, want te veel zon (of zonnebank) is zo slecht voor je huid. Een beetje voorjaarszon kan geen kwaad, maar gebruik altijd zonbescherming met minimaal SPF 30. De zon vergroot je kans op huidkanker en huidkanker is inmiddels de meest voorkomende kankersoort. Het komt weliswaar zelden voor dat mensen eraan overlijden, maar de verminking door operaties en behandelingen zijn ook best heftig. Gebruik dus altijd zonbescherming, ook in de winter.

Gebruik minimaal SPF 30 en ga in de hoogzomerperiode niet tussen 12:00 en 16:00 uur in de zon liggen.

Stop ook met die zonnebankkuurtjes. Zó veel huidproblemen die wij in de kliniek behandelen zijn gerelateerd aan te veel zon. Rimpels, pigmentvlekken en couperose verergeren door de zon alleen maar.

Wat kun je nog meer doen?

Huidveroudering kunnen we helaas niet stopzetten maar wel vertragen en met speciale behandelingen de huid zelfs iets verjongen. Hoe invasiever de behandeling, hoe beter het resultaat zal zijn, zelfs al na één behandeling.

 

De mildste behandeling die wij in de kliniek doen is chemische peelings. Deze zetten de huid aan om zich te vernieuwen door de dode huidcellen te verwijderen. Als je fijne lijntjes hebt of preventief je huid jong wilt houden, is dit een prima behandeling.
Wil je een stapje verder, dan kom je bij een dermapen ofwel microneedling behandeling. Ten opzichte van een chemische peeling heeft deze behandeling al een diepere werking en stimuleert daardoor al meer de vorming van collageen. Heb je dus iets diepere rimpels of wil je de huid een flinke boost geven, dan is deze behandeling top!

Sinds kort hebben we in de kliniek ook de venus legacy behandeling. Dit is een zeer comfortabele behandeling om te ondergaan. Bij chemische peelings kun je gaan vervellen, microneedling is gevoelig, je huid ziet rood en kan ook wat schilferen. Zit je daar niet op te wachten, dan is de venus legacy de perfecte behandeling. Het voelt als een hot stone massage en je ziet direct een lichte verbetering van de fijne lijntjes. Er is geen sprake van hersteltijd zodat deze behandeling bijvoorbeeld ook perfect is als opfrissende behandeling voor een feestje.
Wil je nog een stapje verder? Dan is de fractional laser een optie. Met deze laser branden we minuscule gaatjes in de huid. Deze gaatjes gaan tot in de onderste huidlagen waar het collageen zich bevindt. De huid wordt als het ware op een gecontroleerde manier beschadigd waardoor deze zich gaat vernieuwen en nieuw collageen wordt aangemaakt. Hou wel rekening met een branderig gevoel na de behandeling in combinatie met roodheid en zwelling. Je moet er dus wel wat voor over hebben. Maar vind je botox, fillers of plastische chirurgie net een stapje te ver? Dan is deze behandeling de beste oplossing.

Met de genoemde behandelingen laat je je huid zichzelf vernieuwen en verstrakken. Je huid gaat er veel gezonder uitzien; vlekjes vervagen, waardoor de huid veel egaler wordt. Mensen met een egale huid worden vaak ook jonger geschat dan mensen die veel pigmentvlekken hebben. Kijk dus niet alleen naar de rimpels maar ook naar de vlekjes in je gezicht en op je handen.

 

Wil je het maximale resultaat?

Gebruik dan goede verzorgingsproducten en iedere dag minimaal SPF 30. Als je goede verzorgingsproducten gebruikt, boeken wij betere resultaten met onze be

handelingen én je geniet ook langer van het behaalde resultaat. Producten op basis van retinol en glycolzuur zijn super om je huid te blijven vernieuwen en verjongen. Maar denk ook aan producten die pigmentvlekken voorkómen. Ik vergelijk het altijd met diëten. Onze behandelingen moet je zien als een personal training work-out en de verzorgingsproducten en de goede voeding om het maximale resultaat te behalen, maar óók om te behouden.

Wil je graag weten wat het beste is voor jouw huid? Bij ons kun je langskomen voor een gratis intakegesprek. Wij zullen op basis van jouw wensen een behandelplan opstellen en productadvies geven.

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons