fbpx

Huidzorg Clinics in coronatijd

Voor iedereen is dit in alle opzichten een zeer bijzondere tijd. Gelukkig mogen wij (behalve tijdens de allereerste lockdown) gewoon open blijven. Als huidtherapeutische praktijk vallen wij onder paramedische dienstverlening. Huidtherapeut is een beschermde titel en net als fysiotherapeuten moeten huidtherapeuten geregistreerd zijn in het kwaliteitsregister en hebben we een AGB-code. Om die kwaliteitsregistratie te behouden zijn wij verplicht om iedere 5 jaar voldoende punten te halen door nascholingen te volgen of door je in te zetten voor de beroepsvereniging.

Je mag je dus niet zomaar huidtherapeut noemen.

Wat maakt deze tijd ook bijzonder? Dat we uiteenlopende huidproblemen zien door het dragen van mondkapjes. We krijgen bijvoorbeeld meer cliënten met acneklachten of huidirritaties. Wij denken dat door het schuren, de wrijving en het afdekken van de huid sneller verstoppingen van de poriën ontstaan met als gevolg meer mee-eters en puistjes.

Tips:
Draag iedere dag een schoon mondkapje. Het is verleidelijk om het mondkapje wat je gisteren in je tas of jaszak hebt gestopt weer op te doen. Maar helaas is deze vaak viezer dan je denkt, waardoor je huid ook vies wordt. Denk aan je crème of make-up die op het mondkapje afgeeft. Daarnaast produceert je huid ook talg. Talg is een vette substantie die ook op het mondkapje achterblijft. Doe je keer op keer hetzelfde mondkapje op, dan wordt je huid ook steeds viezer door het mondkapje.
Ben je klaar met werken en hoef je nergens meer naar toe? Reinig je huid dan meteen bij thuiskomst. Zo kunnen poriën niet verder verstoppen en haal je direct alle viezigheid weg.
Gebruik geen te vette crèmes want door je eigen ademhaling in het mondkapje wordt je huid al vetter.

Blijf je last houden van acne? Dan kunnen we kijken of we met gericht verzorgingsadvies en onze behandelingen de acne onder controle kunnen houden. Met onze behandelingen reinigen we je huid dieper en verwijderen we alle onzuiverheden die zijn ontstaan door het mondkapje. Kijk op onze website welke verschillende behandelingen we hebben om acne te verminderen. Daarnaast kijken we met welke producten je je huid het beste kunt verzorgen om het resultaat te behouden. Dan moet je denken aan een reiniging op basis van salicylzuur of glycolzuur omdat hiermee dode huidcellen worden verwijderd. Daardoor ontstaan minder snel verstopte poriën.

Onze favoriete producten in coronatijd:

  • Foamer 15% van Dermaceautic omdat dit een van onze sterkste reinigers is. Bouw deze reiniging wel op om dat deze anders te heftig kan zijn voor je huid. Is je huid er eenmaal aan gewend, dan zul je zien dat je huid veel gladder wordt en je huidstructuur verfijnt.
    Vooral geschikt voor mensen die veel mee-eters hebben.
  • Neostrata ultra-moisturizer is de perfecte hydratant als je juist last hebt van een droge huid door de mondkapjes. Deze kun je dag en nacht gebruiken en zorgt – naast een exfoliërend effect – voor een diepe hydratatie van de huid.
  • Medik 8 vitamine C 15% is perfect om je huid extra weerstand te geven. Eigenlijk adviseren we bij iedereen in de ochtend een vitamine C serum. Het werkt preventief tegen huidveroudering omdat het een sterke antioxidant is, maar ook om pigmentvlekken te voorkomen. Vooral in deze tijd kan je huid wel iets extra’s gebruiken.
  • Image matterende dagcrème SPF 32 is onze bestseller. Zon of geen zon, SPF is altijd noodzakelijk. Het beschermt je huid niet alleen tegen zonlicht maar ook tegen blauw licht van tv, computers of telefoons; ook hierdoor veroudert je huid. Daarnaast ruikt deze crème heerlijk.

Wil je graag kijken of wij iets voor jou kunnen betekenen? Tijdens een huidanalyse kunnen we je huidconditie volledig in kaart brengen.

Plan nu een afspraak in bij een van onze huidtherapeuten.

 

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons