fbpx

In 4 simpele stappen een goed verzorgde huid

product overzicht huidzorg 073

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Het beschermt je tegen invloeden van buitenaf en regelt je temperatuur en vochtgehalte. Een goede huidverzorging is dus heel belangrijk! Maar waar begin je? Hoe vind je de juiste producten? Door het grote aanbod in huidverzorging kan ik me voorstellen dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Hier vind je de vier essentiële stappen als het gaat om huidverzorging.

Stap 1: Gezichtsreiniger

De eerste stap van je huidverzorgingsroutine is reinigen. Een reiniger verwijdert vuil, overtollig talg en make-up. Op deze manier is je huid goed voorbereid op de rest van je producten en worden deze beter opgenomen.

Over hoe vaak je je gezicht moet reinigen zijn de meningen verdeeld. Sommigen zeggen twee keer per dag, anderen één keer per dag. Wij raden je aan om goed te kijken wat de huid nodig heeft en hoe de huid reageert op de reiniging. Je huid moet altijd wennen aan een nieuw product. Begin dus met één keer per dag je huid te reinigen in de avond. Je huid heeft een paar weken de tijd nodig om te wennen. Mocht je huid gewend zijn en je wilt meer, bouw het reinigen dan op naar twee keer per dag reinigen. Maar reinig je huid niet teveel. Zoals ik eerder al aangaf, heeft onze huid een beschermende functie. Talgklieren produceren talg, wat beschermt tegen uitdroging, vochtverlies en het binnendringen van bacteriën. Talg vormt samen met zweet de zuurmantel. Door overmatig te reinigen tast je de zuurmantel aan. Doe dit dus liever niet te vaak. Reinig daarom maximaal ’s avonds en ‘s ochtends je huid.

Uiteraard moet de reiniger passen bij jouw huidtype. Als je een vette of gecombineerde huid hebt is een reiniger op basis van gel of schuim prettig. Heb je een droge huid? Kies dan voor een reiniger op basis van crème of lotion die je huid zacht reinigt.

 Stap 2: Exfoliant

AHA of BHA exfoliant zijn bepaalde zuren die op een milde manier de dode huidcellen van je huid verwijderen. Hierdoor gaat je huid écht stralen! Ook zorgt een exfoliant ervoor dat al je andere producten nog beter opgenomen kunnen worden. Een exfoliant spoel je niet af, het is een product dat je op de huid laat zitten. Na het aanbrengen kan je meteen door met de rest van je routine. De AHA is over het algemeen het meest geschikt voor een normale tot droge huid met pigmentvlekjes. De BHA exfoliant is de beste keuze bij een vette of gecombineerde huid, die acne-gevoelig is, met verstopte poriën. Mijn favoriete exfoliant is toch echt wel de Face Cream Plus met 15% AHA van Neostrata. Het is een volle crème en werkt super goed tegen verstopte poriën en schilfertjes op de huid. Heb je een gevoelige huid, treur niet: dit product is ook geschikt voor jou!

Stap 3: Serum

Soms is er net wat meer nodig om bepaalde problemen aan te pakken. Daar kan een serum je bij helpen. Serums bevatten hoge concentraties van ingrediënten en zijn speciaal ontwikkeld om doelgericht een huidprobleem aan te pakken. Niet te missen in mijn persoonlijke routine: het Hydra C Serum van Lira Clinical. Mijn huid heeft de neiging rood te worden en heeft snel droge plekjes. Dit serum zit vol antioxidanten en is zeer geschikt voor de gevoelige, droge en vochtarme huid en bij rosacea.

Stap 4: Dag- en nachtcrème

In de ochtend gebruik je als laatste stap een dagcrème met minimaal SPF 30. Zonnestralen beschadigen de huid, wat zich kan uiten in pigmentvlekjes, vroegtijdige huidveroudering en zelfs huidkanker. Bescherm je huid daarom altijd, iedere dag.
Ik gebruik de SPF Solar Shield 30 Classic Teint van Lira Clinical. De naam zegt het al, je bent zo goed beschermd met een SPF 30 en hebt meteen een zacht tintje! Zo stel je het krijgen van rimpels en pigmentvlekken zo goed mogelijk uit.

In de avond sluit je als laatste stap af met een nachtcrème. Naast het hydrateren wil je ook dat een nachtcrème antioxidanten en huidherstellende ingrediënten bevat. Deze versterken namelijk de huidbarrière en houden het vochtgehalte op peil zoals de Lira Bio Hydra C Serum.

Meer weten?

Mocht je meer willen weten over bepaalde producten of over jouw huid, dan kun je altijd contact met ons opnemen. Bel dan naar 073 690 77 35 of stuur een e-mail naar denbosch@huidzorgclinics.nl. We helpen je graag verder!

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons