fbpx

Microneedling met de SkinPen

Microneedling met de Skinpen

Microneedling met de SkinPen

Ben je op zoek naar een behandeling met een minimale hersteltijd, maar die wel de huid in de diepte vernieuwt, verstevigt en egaliseert? Dan is de SkinPen wellicht iets voor jou. In deze blog lees je wat de SkinPen kan betekenen voor je huid en wat het verschil is met andere microneedling pennen.

Wat doet het met de huid
Met microneedling maken we met kleine, vibrerende, steriele naaldjes microkanaaltjes in de huid. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces in de huid geactiveerd, waardoor collageen en elastine gevormd worden. Naast stevigheid, geeft collageen ook volume en zorgt elastine voor veerkracht. De huid zal hierdoor niet alleen voller en steviger worden, maar ook frisser, egaler en stralender.

Verschil tussen de SkinPen en een andere microneedling-pen
De SkinPen is als enige microneedling-pen FDA goedgekeurd en heeft een medische CE klasse 2a, wat betekent dat hij voldoet aan strenge Amerikaanse en Europese veiligheids- en gebruikseisen. Daarnaast heeft het systeem een ISO13485 certificaat. Door een continu bewaakte vaste naalddiepte ben je verzekerd van een veilige behandeling. Ook kan door het veiligheidsmechanisme in de pen, elke naaldcartridge maar éénmaal gebruikt worden. Dit maakt de kans op kruisbesmetting 0%.

Huidreactie na de behandeling
Na de behandeling is de huid rood, kunnen er bloedpuntjes aanwezig zijn en kan de huid warm aanvoelen. Daarnaast kan de huid licht gaan schilferen. Een behandeling met de SkinPen heeft een korte hersteltijd, waardoor de roodheid en het warme gevoel binnen enkele uren zullen afnemen. Bij een behandeling met de SkinPen zit een behandelsetje met daarin onder andere 2 verschillende crèmes die achteraf gebruikt worden. Na iedere behandeling geven we zo’n setje mee als nabehandeling.

Voor wie is de SkinPen geschikt
De SkinPen kan bij verschillende indicaties worden toegepast. Denk aan een onregelmatige huidstructuur, fijne lijntjes, (acne) littekens, pigmentatie en huidverslapping. Behandelingen met de SkinPen kunnen het hele jaar door en kunnen worden toegepast bij alle huidtypes.

Aantal benodigde behandelingen
Wij adviseren bij een behandeling gericht op huidverjonging een kuur van 3 behandelingen met een interval van 4 tot 6 weken. Bij acne-(littekens) worden 6 behandelingen geadviseerd. Gedurende de kuur kunnen we al mooie resultaten bereiken maar omdat de aanmaak van collageen een langdurig proces is, kan het uiteindelijke resultaat in de maanden ná de kuur nog toenemen. Nieuwsgierig geworden? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend intakegesprek.

Bekijk ook

Bel ons