fbpx

Mijn eerste jaar in de nieuwe praktijk aan de Stadionlaan (deel 1)

Huidzorg Clinics Pauline

“Je moet het zien als een compleet nieuw begin” zei mijn moeder. En ja, ze heeft gelijk. De stress en druk die ik ervoer in het eerste jaar van mijn praktijk, heb ik de laatste weken weer ervaren. Ik dacht dat ik inmiddels wel met die druk om kon gaan, dat ik eraan gewend geraakt ben en dat ik nu meer ervaring heb en weet waar ik aan toe ben. Maar ik heb het afgelopen jaar nog nooit zo vaak gedacht om te stoppen met de praktijk of te verkopen dan op dit moment. Het zijn moeilijke tijden, uiteraard voor ons allemaal, maar voor mij als ondernemer komt daar de onzekerheid van het voortbestaan van de praktijk nog bij.

Maar laat ik bij het begin beginnen; nu ruim een jaar geleden.

Op het moment dat je de sleutel krijgt van de nieuwe locatie en alle spullen die je hebt besteld binnenkomen, begint die achtbaan. Je bedenkt een heel strakke planning om de deadline te halen want de praktijk sluiten voor een verbouwing of verhuizing is geen optie. Dat betekent namelijk ook geen omzet en die heb je nou juist nodig. Achteraf gezien is het eigenlijk best goed verlopen. We waren in ieder geval op tijd klaar om de eerste cliënten te ontvangen. Ik was wel doodop na al die dagen klussen van ‘s ochtends acht uur tot ‘s avonds zeven uur. Maar de adrenaline houdt je op de been want dit is waar ik naartoe heb gewerkt. Een grote locatie, meerdere behandelkamers, alle apparatuur onder één dak en het is natuurlijk gezelliger om met collega’s op één locatie te werken dan twee aparte locaties. En de reacties van de cliënten waren allemaal even enthousiast. Daar krijg je energie van!

We waren nog geen twee weken open toen mijn collega vertelde dat ze zwanger was. Superleuk natuurlijk! Maar voor mij financieel niet gunstig. En dan toevallig ook nog in het jaar dat je besluit een nieuwe locatie te openen. Maar goed. Een baby time je niet dus je moet roeien met de riemen die je hebt. Ik was wel blij dat ruim van tevoren bekend was wanneer haar zwangerschapsverlof zou beginnen zodat ik daar rekening mee kon houden. Ik moest toch iemand inwerken voor die periode want op de nieuwe locatie moeten we knallen en direct goede omzet draaien om het rendabel te houden.

Toen kwam VGZ met een controle. Prima dat ze controleren, maar waarom weer bij mij?! Ik had op dit moment wel andere dingen aan m’n hoofd na het openen van de nieuwe locatie. Maar natuurlijk alle informatie die ze wilden hebben toegestuurd. Uiteindelijk zes weken in spanning gezeten om de uitslag want ik wist dat als iets niet goed zou zijn, je een boete kon krijgen. En ja hoor! Zij vonden dat een aantal datums op de verwijzingen niet correct zouden zijn. Direct een boete van een paar duizend euro. Ik schrok me dood! Net of ik na de opening van de praktijk nog veel geld achter de hand had. Uiteraard was ik het niet met VGZ eens, dus in goed overleg met mijn verzekeringsadviseur en rechtsbijstandverzekering een brief gemaakt waarin ik bezwaar aantekende. Weer zes weken wachten. Maar gelukkig goed nieuws! VGZ heeft uiteindelijk alles goedgekeurd; ik voldeed aan de voorwaarden en had mijn administratie netje op orde. Gelukkig, dat kunnen we afsluiten maar wat een stress dat weer opgeleverd heeft!

In mijn volgende blog lees je hoe het de maanden daarna verloopt.

Bekijk ook

Bel ons