fbpx

Nachtverzorging

Wat doet een nachtverzorging eigenlijk?

 

Inmiddels weten we dat een SPF in onze dagroutine erg belangrijk is. Een goede SPF zorgt er namelijk voor dat onze huid beschermd wordt tegen uv-A en uv-B straling.

Uv-A straling staat erom bekend dat het het huidverouderingsproces versnelt. Wist je dat uv-A straling het hele jaar door aanwezig is en dat het ook door glas heen komt? Daarom is het belangrijk om je huid het hele jaar door goed te beschermen met een SPF.

Uv-B straling is voornamelijk in de lente en zomer aanwezig. Uv-B zorgt ervoor dat je een bruine tint krijgt die langer aanhoudt.

Ook kan uv-B net zoals uv-A zorgen voor huidverbranding en huidkanker.

 

Overdag is het belangrijk dat je huid beschermt wordt tegen invloeden van buitenaf.  Maar wist je ook dat een nachtcrème net zo belangrijk is als een dagcrème?

In de nacht is het belangrijk dat je huid herstelt van invloeden van overdag. Daarom kan een nachtcrème ook andere functies hebben dan een dagcrème. Een nachtcrème kan twee functies hebben: een herstellende functie en/of een werkzame functie.

Een nachtverzorging kan ervoor zorgen dat je huid ‘s avonds weer herstelt. Ook zijn er nachtverzorgingsproducten met actief werkzame ingrediënten om aan huidverbetering te werken. Afhankelijk van de wensen die de klant heeft worden specifieke verzorgingsproducten geadviseerd. Door je huid van tevoren goed te reinigen (met een exfoliant) zorg je ervoor dat de huid actieve werkzame ingrediënten beter kan opnemen.

 

 

Ben je benieuwd naar welke nachtverzorging jouw huid nodig heeft?

Plan dan een gratis intakegesprek bij een van onze huidtherapeuten.

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons