fbpx

Nieuw bij Huidzorg 073: Cupping-behandeling!

cupping massage

Wat is cupping?

Cupping is een eeuwenoude behandelmethode die oorspronkelijk uit de traditionele Chinese geneeskunde komt. De cups zijn gemaakt van glas. Door in de siliconen bol bovenop de cup te knijpen wordt een vacuüm op de huid gecreëerd.  Door de huid vooraf licht in te masseren met olie, laten de cups zich eenvoudig verplaatsen. Het doel van cupping is het stimuleren van de doorbloeding en het los masseren van spieren en bindweefsel.

Effecten van cupping:

  • Ontspannende en kalmerende werking op de spieren
  • Afvoer van afvalstoffen en vocht (lymfedrainage)
  • Stimulering van de productie van collageen en elastine
  • Verbetering van de elasticiteit en stevigheid van de huid (o.a. bij cellulite)
  • Verbetering van verklevingen en rimpels.

De cups worden veel gebruikt ter voorkoming of vermindering van rimpels en cellulite.

Wat gebeurt er tijdens cupping?

Cupping wordt toegepast voor verschillende doeleinden. De cups worden veel gebruikt ter voorkoming of vermindering van rimpels en cellulite. Ook kan cupping worden toegepast als massage voor het losmaken van de spieren en bij pijnpunten. De cups kunnen op een vaste plek worden toegepast, maar kunnen ook heen en weer bewogen worden over de huid. Door het ontstane vacuüm wordt de huid deels in de cup gezogen, waardoor er bloed naar de behandelde plek gezogen wordt. Het gevolg is een betere doorbloeding in de spieren en het lichaam ontdoet zich sneller van afvalstoffen.

Een cupping-behandeling voelt aan als een stevige massage, waarbij ook de dieper gelegen huidlagen bereikt worden. Het geeft ontspanning en brengt het lichaam weer in balans. Regelmatig cuppen zorgt voor soepele spieren. Tijdens de behandeling kunnen er lokaal rode plekken ontstaan; dit is normaal en deze plekken verdwijnen na enkele dagen. Tevens kan de eerste behandeling gevoeliger aanvoelen doordat het weefsel gespannen is.

Cellulite-behandeling met cupping

Een veelvoorkomende toepassing met cupping is de behandeling van cellulite. Cellulite, ook wel “sinaasappelhuid” genoemd, ontstaat vaak door een slechte vochtafvoer in het huidgebied rond buik, billen en dijen. Het gevolg is dat er onder de huid putjes en bobbeltjes voorkomen. Lymfevocht kan op den duur veranderen in vetcellen waardoor een bobbelige huid zichtbaar wordt. Door regelmatig te cuppen zal de huidconditie verbeteren en kan de cellulite worden verminderd.

Vraag advies aan de huidtherapeut van Huidzorg 073 of een cupping-behandeling iets voor u is.

Bekijk ook

Bel ons