fbpx

Nu bij Huidzorg Clinics: Bindweefselmassage voor het gezicht

bindweefselmassage voor het gezicht

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is vergelijkbaar met het cement tussen de bouwstenen van bijvoorbeeld een huis. Het verbindt ons hele lichaam en ondersteunt de organen, spieren en gewrichten. Bindweefsel leidt ook bloedvaten en zenuwen naar de organen en beschermt tegen infecties. Het onderhuidse bindweefsel isoleert warmte, slaat energie op en is verantwoordelijk voor het transport van zuurstof, afval- en voedingsstoffen.

Een bindweefselmassage zorgt voor:

  • Verbetering van de huidconditie
  • Stimulering van de doorbloeding van de huid
  • Stressreductie door opheffen van de onderhuidse verklevingen
  • Verbetering van de opname van werkstoffen
  • Nieuwe aanmaak van collageen
  • Bevordering van de celdeling.

Hoe werkt bindweefselmassage?

Een jong, strak en rimpelvrij gezicht bestaat van binnen uit goed bindweefsel. Dit bindweefsel zit vol collageen en elastine. Het gehalte van het collageen en elastine is dan zéér hoog in ons bindweefsel. Tijdens het verouderen van de huid wordt er minder collageen en elastine in het bindweefsel aangemaakt. De rek gaat er als het ware uit. De huid wordt slapper met als gevolg rimpels!

Bij bindweefselmassage wordt de onderste laag van de huid, het onderhuidse bindweefsel, geprikkeld. Door de stress/verklevingen uit de huid te masseren, wordt het hele gebied behandeld. Verklevingen beperken de doorbloeding en kunnen het functioneren van de verschillende onderste huidlagen beperken; deze verklevingen worden losgemaakt. Een bindweefselmassage bevordert de doorbloeding, versnelt de afvoer van afvalstoffen en verbetert de effectiviteit van de spieren. Een cosmetische bindweefselmassage werkt celvernieuwend, de huid ziet er jonger en steviger uit.

Door de diepe massagetechnieken die op het bindweefsel inwerken, vervormen de fibroblasten, waardoor er collageen wordt aangemaakt en de elasticiteit in de huid wordt verbeterd.

De bindweefselmassage geeft in kuurvorm het beste effect. Naarmate de kuur vordert wordt het weefsel soepeler en gaat de structuur van de huid er steeds beter uitzien. De huid raakt beter doorbloed en afvalstoffen worden sneller afgevoerd. Meestal is een kuur van 10 tot 15 behandelingen nodig. Een kuur bestaat uit 1 keer per week bindweefselmassage gedurende 10 tot 15 weken.

Bekijk ook

Bel ons