fbpx

Preventief je huid jong houden

Deze vraag krijgen we steeds vaker en dat is maar goed ook! Beter voorkomen dan genezen want diepere rimpels zijn moeilijker weg te halen dan fijne lijntjes. Helaas nemen het collageen en de elastinevezels in je huid na het 30ste levensjaar af. Dat zal bij de ene persoon sneller gaan dan bij de andere. Dat heeft te maken met erfelijkheid, huidtype (donkere of lichte huid), of je rookt, alcohol drinkt en veel suikers tot je neemt. Van suiker is namelijk bewezen dat het collageen daardoor sneller wordt afgebroken. En vergeet zonlicht niet. Iedereen houdt van de zon maar zon met mate en gebruik zonbescherming. Zelfs achter glas veroudert je huid door de zon! Dus zowel binnen als buiten altijd zonbescherming dragen.

Maar kun je iets doen aan de afname van collageen en elastinevezels? Jazeker!
Wij hebben verschillende soorten behandelingen die een prikkel geven aan de huid om weer collageen op te bouwen. We hebben verschillen in intensiteit en hieronder heb ik een overzicht gemaakt:

  • Chemische peeling. Omdat dit aan de oppervlakte van de huid wordt aangebracht zal het met name de bovenste huidlagen stimuleren om de huid te vernieuwen. Bij een wat diepere peeling krijgen ook de onderste huidlagen een boost om zich te vernieuwen. Je huid wordt mooi glad van een peeling.

  • LED-therapie. Door het licht wat door de diepere huidlagen wordt opgenomen krijgen
  • we een huidvernieuwing en verbeterend effect. Heft fijne van deze behandeling is dat deze pijnloos is en er geen sprake is van hersteltijd.
  • Dermapen of microneedling. Bij deze behandeling prikken we door middel van een pen kleine gaatjes in de huid. Je kan je voorstellen dat dit al een diepere werking heeft op de huid omdat deze je huid echt aanzet om te herstellen waarbij collageen en elastine worden opgebouwd. Heb je dus al last van fijne lijntjes? Dan kun je beter deze behandeling kiezen.

  • Resolv behandeling. Wil je nog een stukje verder? Dan kom jij bij laseren uit. Deze behandeling maakt onderhuids kleine beschadigingen die aan de oppervlakte van de huid niet zichtbaar zijn. Je huid is wel behoorlijk rood en voelt warm aan na de behandeling, maar dat is goed! Door de warmte wordt nieuw collageen opgebouwd. Deze behandeling kan ook tijdens de zomerperiode gedaan worden.

Wil je graag advies over de diverse behandelmogelijkheden en welke behandeling bij jouw huid past? Plan dan een gratis intakegesprek.

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons