fbpx

Reken af met pigmentvlekken

reken af met pigmentvlekken

Hoe worden pigmentvlekken behandelt ?

We hebben verschillende soorten lasers om pigmentvlekken te behandelen. Daarnaast heb je ook veel verschillende soorten pigmentvlekken. Dat maakt dat het verwijderen van pigmentvlekken soms best lastig kan zijn.

Gelukkig zijn de meeste pigmentvlekken prima te behandelen

Je kan aan de buitenkant niet altijd zien hoe diep de pigmentvlek in de huid zit. Daarnaast kunnen pigmentvlekken altijd terug komen. Dat kan door de zon maar sommige pigmentvlekken ontstaan ook door hormoonveranderingen. Gelukkig zijn de meeste pigmentvlekken prima te behandelen met een IPL apparaat of Laser. Vooraf bepalen we met wat voor soort pigmentvlek we te maken hebben. Dan gaan we kijken of het om 1 pigmentvlek gaat of om kleine pigmentvlekken verspreid over het hele gezicht. Dat zijn factoren die bepalen voor welk apparaat we kiezen.
Ons IPL of laserapparaat verbrand het teveel aan pigment in de huid. Door de natuurlijk afschilfering van de huid zullen de verbranden pigmentdeeltjes enkele weken na de behandeling afschilferen.

Moet je ergens rekening mee houden? Buiten dat de huid wat rood is na de behandeling wordt het pigment in eerste instantie donkerder. Door de verbaring van de pigmentcellen verkleuren die. We zeggen daarom, hoe meer donkere vlekjes je ziet de dag na de behandeling, hoe mooier het resultaat. Want hoe meer vlekjes je ziet hoe meer pigmentvlekken er tijdens de behandeling gepakt hebben. Die donkere vlekken verdwijnen ver lieverlee na één week. Er ontstaan meestal keer korstje en blaasjes zien we nooit. Je mag daarom gewoon je eigen verzorgingsproducten of make-up gebruiken na de behandeling.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig? Dat is ook een beetje afhankelijk hoe donker de pigmentvlekken zijn maar vaak kunnen we met 1 behandeling al een mooi resultaat bereiken. Soms is een 2de of 3de behandeling nodig. En hou er rekening mee dat door de zon pigmentvlekken weer terug kunnen komen. Blijft je huid dus goed beschermen tegen de zon!

Plan nu een gratis huidadvies.

Bekijk ook

Bel ons