fbpx

Skincare routine

Een skin care routine is erg belangrijk, maar waarom?

Het behouden van een gezonde en stralende huid vereist een goede huidverzorgingsroutine. De huid is namelijk het grootste orgaan van ons lichaam en beschermt ons lichaam elke dag. Door een skin care routine te volgen, kun jij een optimale huidgezondheid bereiken, specifieke huidproblemen aanpakken en het algehele uiterlijk van de huid verbeteren.

Consistent gebruik van de skin care producten is super belangrijk, houd je routine aan en wees geduldig, want het kan even duren voordat je merkbare verbeteringen ziet. Daarnaast kunnen factoren zoals weer, omgeving of huidaandoeningen aanpassing in producten of gebruiksfrequentie vereisen. In deze blog leggen we uit over alle skin care stappen, namelijk reinigen, tonifiëren, exfoliëren, hydrateren en beschermen.

 1. Reinigen (basisstap):
  Reinigen is de basis van elke huidverzorgingsroutine. Het zorgt voor het verwijderen van vuil, olie, make-up en andere onzuiverheden van het huidoppervlak. Dit moet twee keer per dag worden gedaan (‘s ochtends en ’s avonds). Gebruik hierbij een reiniger die geschikt is voor jouw huidtype.
 2. Toning (optionele stap):
  Is een optie maar kan zeker extra voordelen bieden. Toners helpen de ph-waarde van de huid in evenwicht te brengen, verwijderen alle achtergebleven resten na het reinigen. Een toner kan aangebracht worden met een wattenschijfje of door het in je handen te doen en zachtjes op de huid te kloppen.
 3. Exfoliëren (optionele stap):
  Het exfoliëren van de huid omvat het verwijderen van dode huidcellen van het huidoppervlak. Deze stap helpt om de huidtextuur te verbeteren, celvernieuwing te bevorderen en de effectiviteit van andere huidverzorgingsproducten te verbeteren. Er zijn twee soorten manieren van exfoliëren: met een scrub of een chemische exfoliant, waarbij zuren of enzymen worden gebruikt. Onze voorkeur gaat altijd uit naar een exfoliant met zuren omdat je bij scrubben ook gezonde huidcellen kunt beschadigen.
 4. Serum (must voor iedereen):
  Een serum is een gerichte behandeling voor thuis en pakt specifieke huidproblemen aan. Hierbij maakt het serum gebruik van actieve ingrediënten zoals retinol, vitamine C of hyaluronzuur. De
  werking van een serum verschilt en is afhankelijk van het te gebruiken ingrediënt. Een serum bevat een hoge concentratie aan werkstoffen, geeft de huid direct een boost en door de kleine moleculen kunnen ingrediënten snel opgenomen worden in de huid.
 5. Moisturizer (basisstap):
  Zonder moisturizer is jouw skin care routine niet compleet! Hydratatie van de huid is cruciaal om de hydratatie van de huid op peil te houden en vochtverlies te voorkomen. Hierbij maakt het niet uit of je huid vet, onzuiver, gecombineerd, gevoelig of juist droog is. Een moisturizer reguleert vocht, waardoor jouw vochtbalans in de huid op peil blijft.
 6. Bescherming tegen de zon (BELANGRIJKSTE stap):
  Bescherming tegen de zon is van vitaal belang om huidveroudering, pigmentvlekken, huidbeschadiging en op langere termijn huidkanker te voorkomen. Daarom is echt van belang dat je een breedspectrum zonnebrandcrème aanbrengt met minimaal SPF (sun protection factor) 30 als laatste stap van je skin care routine in de ochtend. Wanneer je langdurige blootstelling aan de zon hebt dan breng je om de twee uur opnieuw zonnebrandcrème aan.
 7. Oogverzorging (optionele stap):
  De tere huid rond de ogen vraagt speciale en extra aandacht. Hierbij kan een oogcrème hydrateren, fijne lijntjes minimaliseren en/of donkere kringen verhelderen.

Luister naar je huid en raadpleeg onze Huidzorg Clinics professionals, voor GRATIS productadvies

Bekijk ook

Bel ons