fbpx

Wat doet de winter met je huid?

wat doet de winter met je huid

Heb jij ook een droge huid in de winter? Ik denk dat 90% van de klanten die in de praktijk komen in de winterperiode klagen over een drogere huid. Klanten hebben klachten als schilfertjes, een trekkerige huid en zelfs jeuk.

Waar dat door komt?

De gure koude droge wind buiten, de verwarming binnen, het lekker warm douchen zorgen er allemaal voor dat je huid droger wordt. Niet alleen in het gezicht kan je huid uitdrogen maar ook op het lichaam. Heb we niet allemaal wel eens jeuk op armen of benen? Dat kan ook een teken zijn van een te droge huid.

Wat kun je doen aan een droge huid? Goed en consequent smeren! Dus niet alleen smeren als je huid droog aanvoelt, maar iedere dag. Zo voorkom je dat je huid uitdroogt. Als je alleen smeert als je klachten hebt, ben je eigenlijk al te laat met smeren. Je wilt natuurlijk voorkómen dat je huid uitdroogt.
Ook adviseer ik mijn klanten vaak in de winterperiode een iets dikkere crème te smeren dan in de zomer. Een dikkere crème voedt, hydrateert en beschermt de huid iets meer tegen de temperatuurswisselingen van binnen naar buiten dan een dunnere crème. Een crème op basis van hyaluronzuur is zeker in de winterperiode een toegevoegde waarde omdat hyaluronzuur zeer hydraterend werkt. Dus een extra serum met hyaluronzuur onder je dag- of nachtcrème is geen overbodige luxe.

Heb jij nergens geen last van in de winterperiode? Dan heb jij waarschijnlijk een iets vettere huid dus een hogere talgproductie. Talg wordt door onze talgklieren aangemaakt en zorgt van nature voor een beschermlaagje voor de huid. Daarom zal jouw huid ook minder snel uitdrogen en heb jij ook geen dikkere crème nodig.

Product tips!

Lira Bio Hydra Infusion: een serum bomvol hyaluronzuur. Dit is een dunne waterige vloeistof die direct intrekt en perfect onder je dagcrème te gebruiken is. Met name voor de normale tot vette huid geschikt.

Lira Bio Hydra C Serum: Is jouw huid iets droger? Dan zal dit serum beter bij je passen omdat deze net iets voller is dat de Lira Bio Hydra Infusion. Er zit naast hyaluronzuur ook vitamine C in dit serum. Perfect om de weerstand van je huid in deze wintermaanden op peil te houden. Dit serum is overigens ook erg geliefd bij mannen voor na het scheren. Deze kalmeert de huid en is lekker verfrissend.

Hyal Ceutic van Dermaceutic: Wil je graag een nog iets vettere crème? Dan is deze heerlijk om te smeren. Mag als dag- en nachtcrème gebruikt worden en is ook een fijne crème op basis van hyaluronzuur.

Maak een afspraak met een van onze specialisten als je graag advies hebt.

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons