fbpx

Wat is couperose?

wat is couperose

Couperose is een huidconditie waarbij de kleine bloedvaatjes in het gezicht beschadigd zijn. De bloedvaatjes zijn slapper en wijder geworden, wat zich uit in een rode huid. Met name op de wangen, kin en in de hals zijn de rode vlekken zichtbaar.

Oorzaak van couperose

Op de vraag waardoor couperose precies wordt veroorzaakt is geen eenduidig antwoord te geven. Wel zijn er een aantal factoren die bijdragen aan het ontstaan van couperose, namelijk:
Uv-straling
Licht huidtype
Erfelijkheid
Temperatuurwisselingen

Couperose verminderen

Helaas is het niet mogelijk om couperose te voorkomen. Wel speelt een goede huidverzorgingsroutine een belangrijke rol om het risico op couperose te verminderen. Het is van essentieel belang om de huid goed te hydrateren en dagelijks een zonnebrandcrème te gebruiken. Zeker met een lichte huidskleur is een goede bescherming tegen UV-straling noodzakelijk. Daarnaast kunt u het best grote temperatuurwisselingen vermijden, zoals bijvoorbeeld tijdens een bezoek aan de sauna.

Laserbehandeling

Bij Huidzorg Clinics kunt u terecht voor de behandeling van couperose. Dit doen wij door middel van laseren. Met de krachtige IPL laser en/of ND-Yag laser behalen wij doorgaans met drie behandelingen het gewenste resultaat. Het is belangrijk dat in de aanloop naar de behandeling UV-straling wordt vermeden om pigmentvorming te voorkomen. De eerste 24-uur na de behandeling raden wij af om te sporten en gebruik te maken van de sauna of om in bad te gaan. Tussen elke behandeling zit minimaal 4 weken om de huid tijd te geven om te herstellen. Na elke behandeling zal de roodheid steeds minder worden.

Behandeling kosten

De prijs van een couperose behandeling is afhankelijk van de conditie van de huid en de oppervlakte van de te behandelen plek(ken). Tijdens een vrijblijvend consult wordt bepaald welk behandelplan nodig is om uw wensen te realiseren. De prijzen verschillen van 75,- euro voor de behandeling van één zone, tot 225,- euro voor het volledige gelaat. Heeft u een aanvullende verzekering? In sommige gevallen wordt de behandeling dan vergoed. We kijken graag met je mee of je hiervoor in aanmerking komt.

Wil  je graag meer weten? Plan dan een vrijblijvend consult in via onze online planner of bekijk onze behandel pagina voor couperose voor alle informatie.

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons