fbpx

Wat zijn cosmeceuticals?

wat zijn cosmoceuticals

Cosmeceuticals zijn cosmetische producten waarin biologisch actieve ingrediënten verwerkt zijn met als doel het verbeteren van de huid(aandoening).  Cosmeceuticals bevatten verder geen irriterende en/of nutteloze ingrediënten. De ingrediënten van cosmeceuticals werken tot in de diepere huidlagen en zijn daardoor heel effectief.

Indien je thuis gebruikmaakt van de aanbevolen cosmeceuticals, bereid je je huid goed voor op een behandeling bij ons. Hierdoor worden de behandelingen uitgevoerd door de specialisten van Huidzorg Clinics nóg effectiever.

En bij thuisgebruik van deze producten ná de behandeling houdt het effect langer aan.

Wij werken o.a. met de cosmeceuticals van NeoStrata en Dermaceutica Laboratoire.

NeoStrata

In 1974 ontdekten de oprichters van NeoStrata de voordelen van Alpha Hydroxy Acids (AHA’s) op de huid. Deze ontdekkingen en innovaties worden tot op de dag van vandaag voortgezet. AHA’s is een vorm van een exfoliant. Op een milde wijze verwijdert deze exfoliant huidcellen. Hierdoor verbetert de huidstructuur, heldert de huid op en worden poriën kleiner. In 1994 werden de Polyhydroxy Acids ontwikkeld, een tweede generatie hydroxyzuren. Deze hydroxyzuren werken bijna hetzelfde als AHA’s maar hebben ook een goede anti-aging werking zonder de huid te irriteren. Ideaal voor een gevoelige huid. In 2000 is er een derde generatie hydroxy acids ontwikkeld namelijk de Bionic Polyhydroxy Acids, waarbij geen irritatie ontstaat en die heel hydraterend werken; erg geschikt voor een droge, gedehydrateerde huid.

Wij hebben meerdere producten van NeoStrata in ons assortiment  die geschikt zijn voor een droge huid, huid met acne, tegen pigmentvlekken en met een anti-aging werking. Indien je interesse hebt in een product, laat het ons gerust weten; afhankelijk van je wensen en huidtype kunnen wij een voor jou geschikt product adviseren.

Dermaceutic

Dermaceutic Laboratoire ontwikkelde als een van de eerste laboratoria cosmeceuticals met ingrediënten zoals hyaluronzuur, vitamine c, retinol en glycolzuur. Deze ingrediënten zijn zeer effectief bij huidverzorging en –verbetering. Producten van Dermaceutic zijn alleen verkrijgbaar bij huidtherapeuten of cosmetisch artsen.

Ben je geïnteresseerd in deze producten en wil je graag weten welk product geschikt is voor jouw huid? Neem dan gerust contact met ons op.

Terug naar blogoverzicht >>

Bekijk ook

Bel ons