fbpx

Littekens verwijderen

Zou je graag willen dat je litteken minder opvalt? Wij kunnen zowel oude als recent ontstane littekens behandelen. Of je littekens nu zijn ontstaan door een operatie, ongeluk of acne. Wij helpen je graag om ervoor te zorgen dat je littekens minder opvallen. 

We behandelen een litteken bij voorkeur zo snel mogelijk, want hoe sneller we behandelen hoe mooier het resultaat. Vraag advies over wanneer het moment is om te starten met een behandeling door een gratis intakegesprek in te plannen! Je bent bij ons welkom voor het verwijderen van littekens in Den Bosch of je kunt littekens verwijderen in Nijmegen

Wat krijg je in een consult?

Littekens verwijderen

Onze behandelingen

met de juiste Laser

De meest effectieve behandeling om littekens te behandelen is met een laser. Onze ervaring is dat littekens vaak diep in de huid zitten en daarom intensiever behandeld moeten worden om een goed resultaat te bereiken. 

Wij hebben drie soorten lasers met verschillende intensiteiten. Welke laser het beste is voor jou is afhankelijk van de locatie en de grootte van het litteken maar ook van je huidtype. Laat je dus adviseren door een van onze huidtherapeuten. 

Picoway Laser
De PicoWay laser is zeer geschikt voor een donkerder huidtype. We moeten namelijk heel erg uitkijken voor het ontstaan voor pigmentvlekken bij dit huidtype. De PicoWay laser is de mildste laser en heeft daarom het minste risico, maar dan zijn er wel meerdere behandelingen nodig om resultaat te boeken. 

Fractional laser
De fractional laser is al een stuk intensiever en deze maakt minuscule gaatjes in de huid die ervoor zorgen dat het littekenweefsel wordt afgebroken en nieuwe huid daarvoor in de plaats komt. De rode kleur en structuur van het litteken zal geleidelijk aan beter worden. 

Erbium Yag laser
De Erbium Yag laser maakt ook minuscule gaatjes in de huid maar deze gaatjes zijn als het ware kleine wondjes. Dit is onze meest intensieve laser en hiermee boeken we in minder behandelingen het meeste resultaat. Je moet er wel rekening mee houden dat je huid na deze behandeling gemiddeld 5 dagen moet herstellen. 

Veelgestelde vragen

verwijderen van littekens

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt voordat je je litteken laat verwijderen. Hieronder geven we daarom antwoorden op de meest gestelde vragen over het weg laseren van een litteken. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op of plan direct gratis consult.

Bij littekens die minder dan 1 jaar oud zijn adviseren we gemiddeld 3 tot 6 behandelingen. Oudere littekens gemiddeld 6 tot 10 behandelingen. Uiteraard heeft de grootte van het litteken veel invloed op hoeveel behandelingen we nodig hebben en natuurlijk bepaalt ook de te gebruiken laser het aantal behandelingen..

Hoe intensiever de behandeling, hoe gevoeliger het zal zijn maar onze klanten gebruiken over het algemeen geen verdovende crème. De behandeling is plaatselijk en in enkele minuten gebeurd. Wil je graag wel verdoven? Dan zou je via de huisarts Emla cream kunnen regelen en deze 60 minuten vóór de behandeling kunnen aanbrengen.

Jazeker! Je litteken zal niet meer terugkomen.

Meestal laten we er 6 tot 8 weken tussen de behandelingen maar wanneer intensief behandeld wordt of al enkele behandelingen zijn gedaan, wordt er soms ook bewust voor gekozen om de huid 6 maanden te laten rusten. Bij onze Erbium Yag laser kun je zelfs na 6 maanden nog verbetering zien.

Plan je consult

Wij zijn aangesloten bij

nvh logo
Bel ons