fbpx

Melasma behandeling Den Bosch

Heb je ineens donkere vlekken in het gezicht gekregen en er al alles aan gedaan om deze weg te krijgen? Zitten de vlekken symmetrisch op het gezicht en kleuren deze in de zomer donkerder en in de winter weer lichter? Dan kan het zijn dat je melasma hebt. We noemen melasma ook wel ‘zwangerschapsmasker’. Gekke naam, want het blijkt helemaal niets met zwangerschap te maken te hebben. We vermoeden wel dat hormonale veranderingen de trigger zouden kunnen zijn. Wil je graag een melasma behandeling laten uitvoeren? Dan kunnen wij jou helpen!

Tijdens je eerste consult in Den Bosch:

Melasma

Melasma behandeling

in Den Bosch

Melasma is een van de moeilijkste te behandelen pigment. Dit komt doordat melasma niet alleen door de zon, maar ook door hormonen, stress, medicatie en blauw licht van bijvoorbeeld je telefoon, tv en computer wordt getriggerd. Er zijn zelfs onderzoeken die aantonen dat voeding effect heeft op de aanmaak van pigment.  Omdat er zoveel verschillende triggers zijn, kunnen we de pigmentvlekken vaak een stuk lichter maken, maar zul je de behandelingen of de geadviseerde producten moeten gebruiken of herhalen. 

Welke melasma behandelingen zijn er?

Bij een melasma behandeling starten we altijd met de cosmelan producten van mesoestetic. Wij boeken in de meeste gevallen hier al geweldige resultaten mee. Deze producten moet je consequent meerdere keren op een dag thuis gaan gebruiken. De producten zijn erop gericht om het pigment geleidelijk aan lichter te maken, maar ook om de pigmentaanmaak te remmen. Uiteraard adviseren we goede zonbescherming te gebruiken en de zon zo veel mogelijk te mijden. Een beetje zonlicht kan er namelijk al voor zorgen dat het pigment weer terugkeert. 

Is alleen cosmelan niet voldoende? Dan kunnen we de melasma behandeling uitbreiden. Dit kan door de pigmentvlekken te laseren met onze PicoWay laser. Dit is de enige laser die bij melasma toepasbaar is, omdat overige lasers het pigment kunnen verergeren. Met de PicoWay laser proberen we het pigment kapot te laseren wat vervolgens door het lichaam wordt afgebroken. De pigmentvlekken moeten de weken na de behandeling lichter worden. Deze behandeling gaat altijd gecombineerd met de cosmelan producten om de terugkeer van het pigment te voorkomen.

Resultaten van de behandeling

Melasma behandeling
cosmelan pigmentbehandeling

Cosmelan crème

PicoWay laser behandeling

Veelgestelde vragen

over melasma behandelingen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het behandelen van melasma. Daarom proberen we hier de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op of plan direct een gratis consult.  

Helaas is melasma een chronische aandoening aan de huid. Doordat er veel triggers zijn, komt het pigment gemakkelijk terug. Daarom zijn goede pigment onderdrukkende producten en soms een onderhoudsbehandeling noodzakelijk om het pigment weg te houden.

Cosmelan is een crème die je op advies van de huidtherapeut één, twee of zelfs drie keer per dag moet smeren. Hier kan door de crème heel droog worden. Laat je daarom goed adviseren voor je deze crème gaat gebruiken. De laserbehandeling zelf wordt altijd zonder verdoving toegepast , omdat deze meeste klanten deze niet als pijnlijk ervaren.

Of de melasma behandelingen vergoed worden, is afhankelijk van je aanvullende verzekering. Wij kunnen je helpen om uit te zoeken wat je vergoed zou kunnen krijgen.

Plan je consult - Den Bosch

De prijzen zijn een richtlijn van de kosten per behandeling. De prijs is afhankelijk van de combinatie van behandelingen die er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Het behandelplan en de prijs worden tijdens een gratis consult vastgesteld. Daarnaast zoeken wij ook voor je uit of de kosten eventueel vergoed kunnen worden door je zorgverzekering. 

Wij zijn aangesloten bij

nvh logo

Wat onze klanten zeggen

5/5

“Fijne praktijk kundige mensen die met je mee denken en tot nu toe de enige laser waar ik baat bij heb gehad top”

Jolanda

5/5

“Deskundig! Goede voorlichting en fijne behandelingen. Mijn huid is echt een stuk rustiger geworden (en gebleven) na de behandelingen en met de aanbevolen producten. Ik blijf regelmatig terugkomen.”

Kalinda Caland

Bel ons