fbpx

Melasma behandeling

Heb je pigmentatie verspreid in het gezicht? Zijn de vlekken matig tot scherp begrensd en meestal grillig van vorm? Dan kan het zijn dat je melasma hebt. Melasma is een soort pigmentvlek waarvan de oorzaak onbekend is. Het vermoeden is wel dat hormonen daarin een rol spelen. Deze pigmentvlekken komen dus niet per se door de zon maar van binnenuit. Dat maakt de behandeling uitdagender omdat we van buitenaf behandelingen kunnen toepassen, maar het toch van binnenuit weer terug kan komen. Gelukkig hebben we hele goede ervaringen met Cosmelan!

Wat krijg je in een consult?

Melasma

Melasma behandeling

Cosmelan is een van de beste behandelingen om melasma te verminderen. Het traject begint met een behandeling in de praktijk. De behandeling bestaat uit een masker dat ongeveer 8 uur op de huid moet blijven zitten. Dit masker werkt blekend op de pigmentvlekken. De dagen daarna ga je aan de slag met de producten en zien we je iedere 2 tot 6 weken terug in de praktijk om te evalueren hoe het gaat. 

Het meeste resultaat boeken we al in de eerste 4 weken. Dan moet je zien dat het pigment lichter wordt. Daarnaast is het belangrijk om de zon te mijden en je goed in te smeren met een hoge SPF. Na het traject als het gewenste resultaat is bereikt, gaan we een behandelplan opstellen om ervoor te zorgen dat de melasma niet meer terugkomt. Het is een chronische aandoening dus onderhoudsbehandelingen en de juiste verzorgingsproducten gebruiken zijn een must. 

Resultaten van de behandeling

Melasma behandeling
Chemische peelings

Chemische peeling

We passen soms ook chemische peelings toe die de pigmentaanmaak remmen of bleken. Dit zijn overwegend milde peelings die vaak nog extra toegepast worden na de Cosmelan crème voor thuis. We maken in dit geval een aangepast traject met een aantal producten uit het Cosmelan traject en behandelen de huid tussendoor in de praktijk met pigmentonderdrukkende peelings.

SkinPen medische microneedling

Met microneedling maken we met kleine, vibrerende, steriele naaldjes microkanaaltjes in de huid. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces in de huid geactiveerd, waardoor collageen en elastine gevormd worden. Uit studies is gebleken dat pigment lichter wordt door de huidvernieuwing die tijdens deze behandeling wordt gestimuleerd. Deze behandeling is i.c.m. met producten uit het Cosmelan traject.

Veelgestelde vragen

over melasma behandelingen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het behandelen van melasma. Daarom proberen we hier de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op of plan direct een gratis consult.  

Jammer genoeg niet en ook de oorzaak is onbekend. We weten wel dat er triggers zijn die melasma kunnen verergeren. Zon is de belangrijkste oorzaak en daarnaast de anticonceptiepil, stress, blootstelling aan blauw licht van bijvoorbeeld telefoon, tv en laptop. Er zijn zelfs studies die aantonen dat voeding, roken en medicatie ervoor kunnen zorgen dat melasma verergert.

Melasma is een chronische aandoening. Pigmentonderdrukkende producten zul je dus voor een lange tijd moeten gebruiken. De behandelingen zullen – afhankelijk van de hoeveelheid melasma – iedere 6 tot 8 weken uitgevoerd worden om het onder controle te houden.

Helaas kunnen we melasma niet genezen maar je kunt er wel voor zorgen dat de pigmentvlekken niet donkerder worden door om de 2 uur SPF 30 te smeren, direct zonlicht in het gezicht proberen de vermijden door bijvoorbeeld een zonnehoed te dragen en we raden af om te gaan zonnen. 

Plan je consult

De prijzen zijn een richtlijn van de kosten per behandeling. De prijs is afhankelijk van de combinatie van behandelingen die er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Het behandelplan en de prijs worden tijdens een gratis consult vastgesteld. Daarnaast zoeken wij ook voor je uit of de kosten eventueel vergoed kunnen worden door je zorgverzekering. 

Wij zijn aangesloten bij

nvh logo

Wat onze klanten zeggen

5/5

“Fijne praktijk kundige mensen die met je mee denken en tot nu toe de enige laser waar ik baat bij heb gehad top”

Jolanda

5/5

“Deskundig! Goede voorlichting en fijne behandelingen. Mijn huid is echt een stuk rustiger geworden (en gebleven) na de behandelingen en met de aanbevolen producten. Ik blijf regelmatig terugkomen.”

Kalinda Caland

Bel ons