fbpx

Rosacea behandeling

Rode vlekken zijn vanaf nu verleden tijd

Rosacea is een chronische en veel voorkomende huidaandoening. Deze aandoening kenmerkt zich vooral door rode vlekken in het gezicht, voornamelijk op de wangen en de neus. De vier belangrijkste kenmerken van rosacea zijn roodheid, kleine uitgezette bloedvaatjes (couperose), bultjes (papels) en puistjes (pustels). Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende behandelingen waarbij we rosacea onder controle kunnen krijgen. Laat je adviseren door een van onze huidtherapeuten. Je bent hiervoor welkom voor een rosacea behandeling in Den Bosch of je kunt terecht in Nijmegen voor een behandeling tegen rosacea

Wat krijg je in een consult?

Rosacea behandeling laser

Hoe behandelen wij rosacea?

Gelukkig is rosacea tegenwoordig beter te behandelen dan vroeger. We starten het behandeltraject altijd met een grondige huidanalyse. Zo kunnen we de ernst van de rosacea in kaart brengen en vervolgens een behandelplan maken dat het beste bij de jouw huid past. Een behandeling kan onder meer bestaan uit LED-therapie, chemische peeling of laserbehandeling. Daarnaast adviseren we vaak huidverzorgingsproducten om ervoor te zorgen dat de rosacea onder controle blijft.

De voordelen van Huidzorg Clinics

Led-therapie

LED-therapie

Bij LED-therapie wordt gebruikgemaakt van krachtig, puur licht om op een natuurlijke wijze huidverbetering te stimuleren en een oplossing te bieden voor huidproblemen voor lichaam en gezicht. Een behandeling met LED (lichttherapie) staat bekend om zijn herstellende en ontstekingsremmende werking. Dit resulteert in huidverbeterende resultaten bij onder andere rosacea. Het voordeel van deze behandeling is dat het zelfs voor de meest gevoelige huid geschikt is, pijnloos is en je huid niet hoeft te herstellen van de behandeling.

behandeling rosacea

Chemische Peelings

We hebben speciale chemische peelings voor rosacea. Vooral als er sprake is van ontstekingen en/of littekentjes zal een chemische peeling de uitkomst zijn. Bij een chemische peeling wordt op een milde manier huidvernieuwing gestimuleerd waardoor de huid gladder wordt en ontstekingen verminderen.

hoillandse blos weghalen

Laserbehandeling

Is de rosacea onder controle en stoor jij je alleen nog maar aan de roodheid? Dan kunnen we dit behandelen met een laser of IPL apparaat. Tijdens deze behandeling laseren we de rode adertjes die voor de roodheid zorgen weg. De weken na de behandeling zal de roodheid steeds minder worden.

Veelgestelde vragen

over rosacea

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over het behandelen van rosacea. Daarom kun je hier nog de meest gestelde vragen vinden. 

Voor het maximale resultaat zijn meerdere behandelingen nodig. Hoeveel behandelingen is afhankelijk van de behandeling die gekozen zal worden. Het gemiddelde aantal ligt tussen de 3 en 6 behandelingen. De behandelingen worden vaak in kuurverband geadviseerd met een tussentijd van 4 weken.

Daarnaast geven we productadvies gedurende het behandeltraject om het maximale resultaat uit de behandelingen te halen. Onze ervaring is dat goede verzorging thuis net zo belangrijk is als de behandeling zelf.

De oorzaak van rosacea is onbekend en daardoor blijven onderhoudsbehandeling vaak noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het niet meer terug komt. Soms zijn producten alleen ook al voldoende. Daarom evalueren we regelmatig hoe het met de huid gaat. 

Heb je een aanvullende verzekering? Dan is het mogelijk dat de behandeling wordt vergoed. Wij kunnen voor je uitzoeken waar jij recht op hebt. 

Bij de meeste behandelingen wordt aangeraden minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de behandeling niet te zonnen of onder de zonnebank te gaan. Dit om pigmentvorming als gevolg van de behandeling te voorkomen. 

Buiten de behandelingen om adviseren we ook om uit de zon te blijven omdat zonlicht rosacea kan uitlokken. Dus goede zonbescherming is essentieel!

Plan je consult

De prijzen zijn een richtlijn van de kosten per behandeling. De prijs is afhankelijk van de combinatie van behandelingen die er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Het behandelplan en de prijs worden tijdens een gratis consult vastgesteld. Daarnaast zoeken wij ook voor je uit of de kosten eventueel vergoed kunnen worden door je zorgverzekering. 

Wij zijn aangesloten bij

nvh logo

Dit zeggen onze klanten

5/5

“De acne behandelingen hebben mijn huid zeer verbeterd. De producten die ik heb gekregen zijn nu de enige producten die ik gebruik. Zeker aanrader!”

Dounia

5/5

“Ik ben twee keer behandeld geweest voor acnelittekens met 2 verschillende peelings. De behandelingen heb ik als zeer prettig ervaren. Huidzorg073 is hulpzaam en altijd bereikbaar wanneer je ze nodig hebt.”

Özlem Göksu

Professionals in huidzorg

Voor het laten behandelen van rosacea ben je bij ons in goede handen. Wij zijn geen gewone schoonheidsspecialist, maar een huidtherapeutische praktijk voor paramedische en cosmetische behandelingen. Ons team bestaat uit enthousiaste HBO-geschoolde huidtherapeuten gespecialiseerd in het genezen, verbeteren, verjongen en onderhouden van de huid.

Bel ons