fbpx

Couperose behandeling

In enkele behandelingen van je rode huid af

Een couperose behandeling helpt om af te komen van rode adertjes in je gezicht. Wij hebben veel ervaring met het behandelen van couperose en helpen je dan ook graag. De snelste en meest effectieve manier is het laseren van couperose. Meer weten over de behandeling? Lees dan snel verder of plan direct een gratis consult. Je bent welkom voor een couperose behandeling in Den Bosch of je kunt terecht voor een couperose behandeling in Nijmegen!

Wat krijg je in een consult?

Couperose behandeling

Wat is couperose?

Couperose zijn kleine gesprongen adertjes. Deze adertjes bevinden zich in je gezicht. Vooral op de wangen en de neus, maar soms ook boven de ogen. Doordat de adertjes gesprongen zijn, krijg je roodheid. Door het dichtbranden van de gesprongen aders verminderen we de roodheid. De behandeling van couperose bestaat bij ons uit een laserbehandeling. We kunnen hiervoor twee soorten lasers gebruiken, namelijk de IPL-laser en de ND-Yag laser.

Hoe verloopt een couperose behandeling?

Een laserbehandeling is het snelst en het meest effectief om van je couperose af te komen. Daarom kiezen wij ook voor deze manier van behandelen. We beginnen de behandeling met een intakegesprek waarin we jouw huid bekijken en bepalen hoe en welke behandeling het best gaat werken voor jou. Dit hangt onder andere af van het aantal gesprongen adertjes en ook waar deze adertjes precies zitten. We maken dan foto’s en na iedere behandeling doen we dit opnieuw, zodat we het verloop goed in de gaten kunnen houden. Vaak zie je na 1 behandeling al resultaat en je kunt in ongeveer 2 à 3 weken van de roodheid afkomen. Deze behandeling wordt uitgevoerd door gespecialiseerde en HBO-geschoolde huidtherapeuten.

Resultaten: voor en na de couperose behandeling

Na de behandeling is de huid gezwollen en dit kan 3 tot 5 dagen aanhouden. Hier moet je niet van schrikken, dit is juist een bevestiging dat de behandeling goed heeft gewerkt. Om de zwelling wat te minderen, kun je wel geregeld de huid koelen. Velen hebben onze couperose behandeling al gehad en hebben een mooi resultaat. Hieronder hebben we een aantal voorbeelden van foto’s voor en na de couperose behandeling. 

couperose behandeling 2-min
couperose behandeling 3-min

Wat is het verschil tussen couperose en rosacea?

Couperose en rosacea worden vaak met elkaar verward. Dat is niet gek, want in het eerste opzicht lijken beide aandoeningen erg op elkaar. De overeenkomst tussen couperose en rosacea is dat je bij beide last hebt van roodheid door verwijde, gesprongen aders in het gezicht. Het grote verschil tussen couperose en rosacea is dat je bij rosacea ook andere verschijnselen ziet. Dit zijn bijvoorbeeld rode bultjes, grote zwellingen of soms ook puskopjes. Daarnaast kan rosacea ook zorgen voor branderige, droge ogen. Dit heb je dan weer niet bij couperose. 

Veelgestelde vragen

over de couperose behandeling

We begrijpen dat je wellicht nog wat vragen hebt over de couperose behandeling. Daarom proberen we hier de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op of plan direct een gratis consult.

Het aantal couperose behandelingen hangt af van jouw wensen, de grootte en de hoeveelheid adertjes. Gemiddeld zijn 2-3 behandelingen nodig om het gewenste resultaat te bereiken. De behandelde adertjes zullen niet meer terugkeren, maar je moet wel rekening houden met het in de loop van de tijd ontstaan van nieuwe gesprongen adertjes.

Tussen iedere behandeling zit minimaal 4 weken. Dit doen we, omdat de huid tijd nodig heeft om te herstellen. Ook wordt de roodheid de weken na de behandeling steeds lichter. Zo zien we goed wat het resultaat is en wat we nog willen bereiken.

Dit hangt er per persoon vanaf. Heb je een aanvullende verzekering? Dan is het mogelijk dat de behandeling wordt vergoed. Wij kunnen voor je uitzoeken en kijken waar jij recht op hebt.

Wanneer je een laserbehandeling voor couperose ondergaat, wordt aangeraden minimaal 4 weken vóór en 4 weken ná de laserbehandeling niet te zonnen of onder de zonnebank te gaan. Dit adviseren we om pigmentvorming als gevolg van de behandeling te voorkomen. Na de behandeling mag je ook 24 uur niet intensief sporten, in de sauna of in bad. Dit raden we aan, in verband met de warmteontwikkeling en het ontstaan van vaatverwijding.

Plan je consult

De prijzen zijn een richtlijn van de kosten per behandeling. De prijs is afhankelijk van de combinatie van behandelingen die er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Het behandelplan en de prijs worden tijdens een gratis consult vastgesteld. Daarnaast zoeken wij ook voor je uit of de kosten eventueel vergoed kunnen worden door je zorgverzekering. 

Wij zijn aangesloten bij

nvh logo

Wat onze klanten zeggen

5/5

“Fijne praktijk kundige mensen die met je mee denken en tot nu toe de enige laser waar ik baat bij heb gehad top”

Jolanda

5/5

“Deskundig! Goede voorlichting en fijne behandelingen. Mijn huid is echt een stuk rustiger geworden (en gebleven) na de behandelingen en met de aanbevolen producten. Ik blijf regelmatig terugkomen.”

Kalinda Caland

Bel ons