fbpx

Plan een Gratis huidanalyse

gerstekorrels (milia)

 

De officiële naam voor een gerstekorrel is milia. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hebben gerstekorrels (milia) niets te maken met acne of puistjes. Een gerstekorrel is een klein wit korreltje of bolletje in de huid. Bij pasgeborenen gaan ze vanzelf weer over in enkele weken. Het kan ook op oudere leeftijd ontstaan, meestal in het gezicht. Die gaan vaak niet vanzelf over, in dat geval kunnen ze eenvoudig verwijderd worden door de huidtherapeut.

Hoe ontstaan gerstekorrels?

Het ontstaat door een verstopping in de afvoergang van talgklieren of zweetklieren. Er ontstaat een klein, bolrond knikkertje (een cyste) gevuld met witte hoornschilfers. Er bestaat ook een vorm waarbij er heel veel milia bij elkaar zitten. Dat wordt milia en plaque genoemd. Meestal zit dat op de oogleden of rond of achter de oren.

Wil jij je gerstekorrels laten behandelen?

Wil jij direct een afspraak maken? Dat kan! Bij ons kun je snel terecht voor een gratis intake inclusief persoonlijk behandelplan.  

Welke behandelingen zijn er?

De huidtherapeut kan gerstekorrels zeer gemakkelijk en nagenoeg pijnloos verwijderen.

Handmatig verwijderen

Eerst wordt de huid schoongemaakt met alcohol. Daarna wordt met de punt van een scherp naaldje een klein sneetje gemaakt over de milia. Vervolgens wordt de inhoud er uitgedrukt met de hand.

Let op: ga niet zelf knijpen zonder dat er een sneetje is gemaakt. Zo beschadig je de huid.

Chemische peeling

Chemische peelings bestaan uit verschillende ingrediënten en zuren, waardoor elke peeling een specifiek huidprobleem aanpakt. Peelings zijn ook in verschillende concentraties verkrijgbaar waardoor het voor ieder huidtype geschikt is. 

vereniging-huidtherapeuten-logo
KEURMERK HUIDZORG 073
Bel ons