fbpx

Pigmentvlekken verwijderen Nijmegen

Donkere vlekken in het gezicht?

Helaas krijgt iedereen vroeg of laat te maken met pigmentvlekken. Deze ontstaan vaak door te veel zon, geen zonbescherming gebruiken of veroudering van de huid. Gelukkig zijn pigmentvlekken zeer eenvoudig te behandelen door middel van onze IPL- of laser. Tijdens onze behandeling verbranden we het teveel aan pigment weg. Hierdoor worden de vlekken lichter. Soms is één behandeling al voldoende om het gewenste resultaat te behandelen. Wil je meerdere pigmentvlekken of een behandeling van het gehele gezicht? Dan moet je denken aan ongeveer 2-3 behandelingen. Ben je benieuwd of we jouw huid weer egaal kunnen krijgen? Plan dan snel een gratis intakegesprek! 

Tijdens je eerste consult in Nijmegen:

Pigmentvlekken laseren

Welke behandeling is er om pigmentvlekken te verwijderen?

In onze praktijk in Nijmegen gebruiken we twee soorten behandelingen om pigmentvlekken te verwijderen. Door microneedling met behulp van de SkinPen gebruiken we serums die pigment onderdrukkend werken. Een andere behandeling is het gebruik van chemische peelings. Een chemische peeling heeft namelijk een blekende werking op pigmentvlekken. Hierdoor worden de pigmentvlekken minder zichtbaar.

Hoe verloopt de behandeling van pigmentvlekken verwijderen?

Tijdens een gratis intakegesprek maken we een zonschade-analyse om te kijken welke pigmentvlekken behandeld moeten worden. Hierbij kijken we ook of er niet al meer pigment aanwezig is dan je in eerste instantie ziet. Op basis van deze analyse bepalen we met welk apparaat we de pigmentvlekken het beste kunnen verwijderen om zo het gewenste resultaat te bereiken. We zullen plaatselijk of bijvoorbeeld het hele gezicht of wangen met onze IPL of laser behandelen. Het pigment zal in eerste instantie donkerder worden en na ongeveer 1 week afschilferen. We maken een nieuwe afspraak na 4 weken om het resultaat te bekijken en waar nodig nog een keer te behandelen.

Resultaten pigmentbehandeling

Onze behandelingen tegen pigmentvlekken in Nijmegen

Zoals gezegd zijn er dus twee soorten behandelingen die we aanbieden in onze praktijk in Nijmegen. Hieronder leggen we over de twee behandelingen nog even wat extra uit. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op!

Chemische peelings

Chemische Peelings


Met een chemische peeling worden pigmentvlekken behandeld en in veel gevallen helemaal verwijderd. De chemische peeling heeft namelijk een blekende werking op de pigmentvlekken. Het gevolg? Je krijgt een gladdere huid en de pigmentvlekken zullen minder zichtbaar en soms zelfs helemaal verdwijnen.

SkinPen - medische microneedling

Tijdens het gebruik van microneedling met behulp van de SkinPin gebruiken we serums die pigment onderdrukkend werken. De SkinPen behandeling is een microneedling behandeling waarbij we met hele kleine, steriele naaldjes hele kleine openingen in de huid maken. Hierdoor wordt het natuurlijke herstelproces in de huid geactiveerd met als resultaat dat de pigmentvlekken verminderen.

Overige behandelingen om pigmentvlekken te verwijderen

Het kan soms zo zijn dat een laserbehandeling of een Cosmelan behandeltraject niet geschikt is. Redenen hiervoor zijn bijvoorbeeld je huidtype, het soort pigmentvlekken of de huidskleur. Andere behandelingen die we dan toepassen zijn chemische peelings of microneedling. Een chemische peeling heeft een blekende werking op pigmentvlekken. Bij microneedling gebruiken we serums die pigment onderdrukkend werken. Laat je adviseren door een van onze huidtherapeuten!

Huidzorg Clinics - Nijmegen

Veelgestelde vragen over pigmentvlekken verwijderen

We begrijpen dat je ondanks de uitleg hierboven toch nog enkele vragen hebt over onze behandeling in Nijmegen om pigmentvlekken te verwijderen. Daarom proberen we hier de meestgestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er nog niet tussen? Neem dan gerust contact op of plan een gratis consult in onze praktijk in Nijmegen.

pigmentvlekken verwijderen laseren

Er zijn verschillende oorzaken die we zien voor pigmentvlekken. Pigmentvlekken kunnen voorkomen bij ieder huidtype, van zeer licht tot donkere huid. Een aantal veel voorkomende oorzaken van pigmentvlekken, zijn:

– pigmentvlekken door schade van de zon
zwangerschap of hormonale invloed
– veroudering van de huid

De pigmentvlekken die wij verwijderen, zien we vaak terug in het gezicht, op de borst en de handen.

Het verschilt per zorgverzekering of de behandeling vergoed wordt. Ook de hoogte van de vergoeding is per zorgverzekering verschillend. Wij kunnen je helpen uit te zoeken of de behandeling vergoed wordt.

Plan je consult - Nijmegen

De prijzen zijn een richtlijn van de kosten per behandeling. De prijs is afhankelijk van het soort en de hoeveelheid pigmentvlekken. Dit wordt vastgesteld tijdens een gratis consult. Daarnaast zoeken wij ook voor je uit of de kosten eventueel vergoed kunnen worden door je zorgverzekering. 

Wij zijn aangesloten bij

nvh logo

Dit zeggen onze klanten

5/5

“Bij Huidzorg 073 heb ik vorig jaar pigmentvlekken in mijn gezicht laten behandelen en het resultaat was erg mooi. Ook dit jaar zal ik dat bij hen laten doen, want mijn overall ervaring was daar erg positief!”

Petri van Vugt

5/5

“Professionele praktijk, vriendelijk en behulpzaam personeel. Ze weten waar ze over spreken en doen er alles aan om je ook te helpen daar waar zij kunnen. Al jaren cliënte en kan iedereen deze praktijk aanraden. Een dikke 10!”

Kelly van den Broek

Bel ons