fbpx

Rosacea behandeling Nijmegen

Rode huid, witte puskopjes of onderhuidse ontstekingen?

Reageert je huid heftig bij het drinken van alcohol en kan het er met de dag anders uitzien? Dan heb je waarschijnlijk rosacea. Rosacea wordt vaak verward met acne, omdat het ook gepaard gaat met puistjes. Gelukkig is rosacea goed onder controle te krijgen. De oorzaak van rosacea is echter onbekend. Dit betekent dat de behandeling of producten thuis voor een lange tijd gebruikt moeten worden. Een rosacea behandeling bij ons in Nijmegen zorgt ervoor dat je minder ontstekingen hebt, minder opvlamming ervaart en de huid beduidend minder rood is.

Tijdens je eerste consult in Nijmegen:

Rosacea behandeling laser

Onze rosacea behandelingen

Om rosacea te behandelen starten we met een grondige huidanalyse. Zo kunnen wij de rosacea specifiek voor jou in kaart brengen. Hierop kunnen we dan een behandelplan op maat maken. Bij de behandeling gebruiken wij in eerste instantie kalmerende producten. Hiermee verminderen we de roodheid. Daarnaast gebruiken wij ontstekingsremmende crèmes om ontstekingen te voorkomen. Dit is de basis van onze rosacea behandeling in Nijmegen. In de meeste gevallen boeken we al mooi resultaat met de juiste verzorgingsproducten voor thuis. De behandeling van rosacea heeft wel tijd nodig. Het resultaat bij verzorgingsproducten ga je pas na 4 weken echt zien. 

Extra rosacea behandelingen

We kunnen het resultaat versnellen door een milde chemische peeling toe te passen die de huidconditie verbetert en de ontstekingen aanpakt. Heb je alleen last van roodheid en geen ontstekingen? Dan kunnen we dat weg laseren met een IPL-apparaat. Neem contact met ons op en kom langs voor een intakegesprek in Nijmegen. Zo kunnen we samen kijken wat de beste rosacea behandeling voor jou is. 

Huidzorg Clinics - Nijmegen

IPL laser of chemische peeling in Nijmegen

Wanneer je enkel de roodheid wilt aanpakken of als je iets meer nodig hebt dan alleen de juiste huidproducten, dan zijn er dus twee behandelingen mogelijk. We leggen je er graag alvast wat over uit. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op! 

behandeling rosacea

Chemische Peelings

We kunnen de rosacea behandeling voor je versnellen. Dit doen we door een milde chemische peeling toe te passen. Wat deze chemische peeling voor effect heeft? De peeling stimuleert je huid om zich te vernieuwen. Door het vernieuwen van je huid, wordt je huid gladder en zullen de ontstekingen verminderen.

hoillandse blos weghalen

Laserbehandeling

Een andere optie is een laserbehandeling. Deze behandeling is mogelijk als je geen last hebt van ontstekingen, maar enkel de roodheid een rol speelt. Met het IPL-apparaat kunnen we de gesprongen adertjes dicht branden. Deze adertjes veroorzaken namelijk de roodheid waardoor deze dus zal afnemen.

Veelgestelde vragen over rosacea behandeling

We begrijpen dat je wellicht nog enkele vragen hebt over onze rosacea behandeling in Nijmegen. Daarom proberen we hier de meestgestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er nog niet tussen? Neem dan gerust contact op of plan direct een gratis consult in onze praktijk in Nijmegen. Liever een rosacea behandeling in Den Bosch? Ook daar hebben we een praktijk!

Helaas is het antwoord op deze vraag ‘nee’. Dit komt doordat de oorzaak onbekend is. We vermoeden wel dat hormonen een oorzaak zouden kunnen zijn, omdat we rosacea vaak zien bij vrouwen van middelbare leeftijd. Met onze rosacea behandelingen kunnen we wel rosacea onder controle krijgen. Hierdoor worden de klachten beduidend minder. Het vraagt wel onderhoud met speciale producten en soms een extra behandeling in de kliniek.

Ja, er zijn namelijk veel factoren die rosacea triggeren. Hierbij moet je denken aan:

– te veel zon,
– stress,
– alcohol,
– pittig eten,
– suiker,
– roken,
– verkeerde huidverzorgingsproducten.

Door deze factoren te minderen in je dagelijks leven, kan je rosacea verminderen.

Rosacea is een chronische aandoening waardoor het noodzakelijk is om één tot twee keer per jaar een onderhoudsbehandeling te laten doen. Daarnaast moet je de juiste verzorgingsproducten gebruiken om je huid zo rustig mogelijk te houden. 

Wanneer je een aanvullende verzekering hebt, kan het zo zijn dat de behandeling vergoed wordt. Toch is dit wel per persoon en per situatie verschillend. Wij kunnen voor je uitzoeken waar jij recht op hebt!

Plan je consult - Nijmegen

De prijzen zijn een richtlijn van de kosten per behandeling. De prijs is afhankelijk van de combinatie van behandelingen die er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Het behandelplan en de prijs worden tijdens een gratis consult vastgesteld. Daarnaast zoeken wij ook voor je uit of de kosten eventueel vergoed kunnen worden door je zorgverzekering. 

Wij zijn aangesloten bij

nvh logo

Dit zeggen onze klanten

5/5

“De acne behandelingen hebben mijn huid zeer verbeterd. De producten die ik heb gekregen zijn nu de enige producten die ik gebruik. Zeker aanrader!”

Dounia

5/5

“Ik ben twee keer behandeld geweest voor acnelittekens met 2 verschillende peelings. De behandelingen heb ik als zeer prettig ervaren. Huidzorg073 is hulpzaam en altijd bereikbaar wanneer je ze nodig hebt.”

Özlem Göksu

Professionals in huidzorg

Voor het laten behandelen van rosacea ben je bij ons in goede handen. Wij zijn geen gewone schoonheidsspecialist, maar een huidtherapeutische praktijk voor paramedische en cosmetische behandelingen. Ons team bestaat uit enthousiaste HBO-geschoolde huidtherapeuten gespecialiseerd in het genezen, verbeteren, verjongen en onderhouden van de huid.

Bel ons