fbpx

Rosacea behandeling Nijmegen

Rode huid, witte puskopjes of onderhuidse ontstekingen?

Reageert je huid heftig bij het drinken van alcohol en kan het er met de dag anders uitzien? Dan heb je waarschijnlijk rosacea. Rosacea wordt vaak verward met acne, omdat het ook gepaard gaat met puistjes. Gelukkig is rosacea goed onder controle te krijgen. De oorzaak van rosacea is echter onbekend. Dit betekent dat de behandeling of producten thuis voor een lange tijd gebruikt moeten worden. Een rosacea behandeling bij ons in Nijmegen zorgt ervoor dat je minder ontstekingen hebt, minder opvlamming ervaart en de huid beduidend minder rood is.

Tijdens je eerste consult in Nijmegen:

Rosacea behandeling laser

Onze rosacea behandelingen in

Nijmegen

Kalmerende producten om de roodheid te verminderen en ontstekingsremmende crèmes om de ontstekingen te voorkomen zijn de basis onze rosacea behandelingen in Nijmegen. In de meeste gevallen boeken we al mooi resultaat met de juiste verzorgingsproducten voor thuis. De behandeling van rosacea heeft wel tijd nodig. Het resultaat bij verzorgingsproducten ga je pas na 4 weken echt zien. We kunnen het resultaat versnellen door een milde chemische peeling toe te passen die de huidconditie verbetert en de ontstekingen aanpakt. 

Huidzorg Clinics - Nijmegen

behandeling rosacea

Chemische Peelings

Om het resultaat van onze rosacea behandeling te versnellen, kunnen we een milde chemische peeling toepassen. Bij een chemische peeling wordt huidvernieuwing gestimuleerd waardoor de huid gladder wordt en ontstekingen verminderen.

Laserbehandeling

Heb je geen last van ontstekingen maar speelt alleen de roodheid op? Dan kunnen we dat weglaseren met een IPL-apparaat. Deze laserbehandeling is erop gericht om de gesprongen adertjes die de roodheid veroorzaken dicht te branden.

Veelgestelde vragen

over rosacea behandeling

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over een rosacea behandeling. Daarom proberen we hier de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op of plan direct een gratis consult in onze praktijk in Nijmegen. 

Helaas is het antwoord op deze vraag ‘nee’. Dit komt doordat de oorzaak onbekend is. We vermoeden wel dat hormonen een oorzaak zouden kunnen zijn, omdat we rosacea vaak zien bij vrouwen van middelbare leeftijd. Met onze rosacea behandelingen kunnen we wel rosacea onder controle krijgen. Hierdoor worden de klachten beduidend minder. Het vraagt wel onderhoud met speciale producten en soms een extra behandeling in de kliniek.

Ja, er zijn namelijk veel factoren die rosacea triggeren. Hierbij moet je denken aan:

– te veel zon,
– stress,
– alcohol,
– pittig eten,
– suiker,
– roken,
– verkeerde huidverzorgingsproducten.

Door deze factoren te minderen in je dagelijks leven, kan je rosacea verminderen.

Rosacea is een chronische aandoening waardoor het noodzakelijk is om één tot twee keer per jaar een onderhoudsbehandeling te laten doen. Daarnaast moet je de juiste verzorgingsproducten gebruiken om je huid zo rustig mogelijk te houden. 

Plan je consult - Nijmegen

Vanaf 29 januari geopend!

De prijzen zijn een richtlijn van de kosten per behandeling. De prijs is afhankelijk van de combinatie van behandelingen die er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Het behandelplan en de prijs worden tijdens een gratis consult vastgesteld. Daarnaast zoeken wij ook voor je uit of de kosten eventueel vergoed kunnen worden door je zorgverzekering. 

Wij zijn aangesloten bij

nvh logo

Dit zeggen onze klanten

5/5

“De acne behandelingen hebben mijn huid zeer verbeterd. De producten die ik heb gekregen zijn nu de enige producten die ik gebruik. Zeker aanrader!”

Dounia

5/5

“Ik ben twee keer behandeld geweest voor acnelittekens met 2 verschillende peelings. De behandelingen heb ik als zeer prettig ervaren. Huidzorg073 is hulpzaam en altijd bereikbaar wanneer je ze nodig hebt.”

Özlem Göksu

Professionals in huidzorg

Voor het laten behandelen van rosacea ben je bij ons in goede handen. Wij zijn geen gewone schoonheidsspecialist, maar een huidtherapeutische praktijk voor paramedische en cosmetische behandelingen. Ons team bestaat uit enthousiaste HBO-geschoolde huidtherapeuten gespecialiseerd in het genezen, verbeteren, verjongen en onderhouden van de huid.

Bel ons