fbpx

Laserbehandelingen zijn hot!

couperose laser

Laserbehandelingen worden tegenwoordig bij bijna alle huidproblemen ingezet. De problemen die wij met laser behandelen zijn overbeharing, acnelittekens, couperose en pigmentvlekken. Daarnaast hebben we een speciale laser voor het verwijderen van tatoeages. Het is niet voor niets een heel populaire behandeling omdat het een zeer effectieve manier is om van huidproblemen af te komen. Laseren is niet volledig zonder risico maar dat is geen enkele behandeling. Ook bij chemische peelings kunnen verschillende huidreacties optreden. Bij ons staan veiligheid en effectiviteit voorop. Onze apparatuur krijgt daarom jaarlijks een APK-keuring en alle huidtherapeuten worden regelmatig getraind.

Hoe gaat zo’n laserbehandeling in zijn werk?
Wij vragen altijd om eerst langs te komen voor een gratis intakegesprek. Dan kunnen we je uitleggen waar je allemaal rekening mee moet houden. Denk bijvoorbeeld aan de zon. Het is niet verstandig om na een laserbehandeling in de zon te gaan liggen omdat je daardoor pigmentvlekken kunt krijgen. Plan dus een laserbehandeling niet net voordat je op vakantie gaat. Kom je voor ontharen, dan vragen we je te stoppen met epileren of harsen omdat verwijderde haren niet gelaserd kunnen worden. Een gemiddelde laserbehandeling duurt 30 minuten. Dit is uiteraard afhankelijk van het te behandelen gebied. Als we hele benen moeten ontharen zijn we wel 90 minuten bezig. Bij de meeste laserbehandelingen is er sprake van een hersteltijd. Bij ontharen voel je nauwelijks iets aan de huid terwijl je bij het verwijderen van een tatoeage nog wel een warm en branderig gevoel kan houden op de dag van de behandeling. Bij couperose is vaak sprake van zwelling en pigmentvlekken worden eerst donkerder voordat ze wegtrekken.

nordlys ellipse laser

Vind je het eng om te laseren?
De meeste behandelingen zijn prima te ondergaan. Het is absoluut niet pijnloos; met name de flits kan gevoelig zijn. Een gemiddelde flits duurt echter maar 10 milliseconden en voordat je het weet is de flits voorbij waardoor het prima te doen is. We gebruiken soms een coldpack om het warme gevoel na de laserbehandeling te verminderen. Verder zal je geen pijn meer hebben. Je ogen worden tijdens de laserbehandeling beschermd. Het is misschien eng om te weten dat je niets ziet, maar wij zullen exact vertellen wat we gaan doen, ook tijdens de behandeling.

Kan een laserbehandeling schadelijk zijn voor je huid?
Als de laserbehandeling goed wordt uitgevoerd werkt eigenlijk iedere laserbehandeling huidverbeterend. We geven de huid een prikkel om zich te vernieuwen waardoor de huidconditie verbetert. We zien bijvoorbeeld bij het behandelen van pigmentvlekken dat rimpels vaak ook minder worden. Laserbehandelingen bestaan al jaren en gelukkig is tot op heden niet bekend dat het schade aan de huid kan doen bijvoorbeeld dat er huidkanker kan ontstaan door het laseren. We stellen de huid natuurlijk maar een paar seconden bloot aan licht dus ik denk dat 15 minuten onbeschermd in de zon liggen schadelijker is dan een laserbehandeling. Daarnaast is je huid heel goed in staat om zich te herstellen. Dat maakt echter ook dat niet alle laserbehandelingen een permanent resultaat geven. Bijvoorbeeld pigmentvlekken kunnen weer ontstaan als iemand veel in de zon ligt.
Natuurlijk is het wel essentieel dat de laserbehandeling wordt uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerd huidtherapeut.

Goede nazorg is net zo belangrijk
Blijf gedurende het herstelproces uit de zon. Zon belemmert het herstelproces en er kunnen pigmentvlekken ontstaan. Soms kan koelen verlichting geven maar soms is niets doen het beste. Ik hoor nog wel eens dat mensen met olie, brandwondenzalf en hormoonzalf aan de slag gaan na een behandeling. Laat de natuur zijn gang gaan zeg ik dan. Je huid kan meer dan je denkt en geef het even de tijd om alles te herstellen. Een milde reiniging, goede SPF en hydraterende crème is het beste om je huid te verzorgen na een laserbehandeling. Vooral niet te agressieve producten gebruiken. Wacht daar minimaal 1 week mee.

Wil je weten of een laserbehandeling geschikt is voor jouw huid? Plan dan een gratis intakegesprek en laat je adviseren door een van onze huidtherapeuten.

Bekijk ook

Bel ons