fbpx

Acnelittekens behandelen Nijmegen

Een gladde huid zonder putjes

Helaas gaat acne in de meeste gevallen gepaard met acnelittekens. Het beste is om acnelittekens zo snel mogelijk te behandelen. Wanneer je op korte termijn behandelt, zijn de littekens het beste weg te krijgen. Dat wil niet zeggen dat oudere littekens niet te behandelen zijn, maar dan zijn er wel vaak meerdere behandelingen nodig. Behandelingen die we vaak bij acnelittekens toepassen zijn diepe chemische peelings, SkinPen behandelingen en laserbehandelingen. Wij bekijken hoe diep de littekens zitten en welke behandeling het beste bij jouw huid past. We streven ernaar dat jij weer een gladde huid krijgt! 

Tijdens je eerste consult in Nijmegen:

laserbehandeling

Acnelittekens behandelen

Om acnelittekens te verminderen of te verwijderen, hebben we verschillende behandelingen die wij kunnen uitvoeren in onze praktijk in Nijmegen. Welke behandeling passend is voor jou, hangt af van verschillende factoren. Zo kijken we bijvoorbeeld naar hoe oud de littekens zijn, je huidtype en hoe diep de littekens in je huid zitten. De volgende behandelingen zetten wij in voor acnelittekens:

– chemische peelings

– medische microneedling 

– laserbehandelingen

Huidzorg Clinics - Nijmegen

Hoe vaak moeten de acnelittekens behandeld worden?

Het aantal behandelingen dat je nodig hebt, ligt aan de hoeveelheid acnelittekens en hoe diep deze zijn. Gemiddeld genomen zijn er tussen de 3 en 6 behandelingen nodig. Een bijkomend voordeel van de behandelingen om je acnelittekens te verminderen of verwijderen, is dat deze tevens je huid verjongen. Het kan dus absoluut geen kwaad om meerdere behandelingen te doen als je nog niet tevreden bent met het resultaat.

Wat is het resultaat van de acnelittekens behandeling?

In het gratis intakegesprek bekijken en bepalen we hoe de behandeling voor jou eruit zal gaan zien. Acnelittekens ontstaan door puistjes en wanneer je geen puistje meer krijgt ontstaan er dus ook geen nieuwe littekens meer. Als de bestaande littekens weg zijn, zullen deze ook niet meer terugkomen. Het resultaat van deze behandeling is dus blijvend mits je acne onder controle is. Hierin kunnen wij je ook adviseren! 

Onze acnelittekens behandelingen in Nijmegen

Om jou te helpen bij het behandelen van acnelittekens, zijn er drie soorten behandelingen. We vertellen je er graag alvast wat meer over. Zijn er nog onduidelijkheden of heb je andere vragen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Laserbehandeling


De meest effectieve behandeling om acnelittekens te behandelen, is laseren. Met een laserbehandeling kunnen wij de littekens vervagen of zelfs helemaal verwijderen. Tijdens de behandeling maakt de laser kleine gaatjes in de huid, waardoor het weefsel wordt aangespoord om nieuwe cellen aan te maken. De behandeling is niet geheel pijnloos, maar is wel goed te verdragen.

Huidzorg 073 - Chemische peelings

Chemische Peelings


Een andere behandeling om acnelittekens te vervagen of verwijderen, is een chemische peeling. Bij deze behandeling verwijderen we de bovenste huidlagen. Door deze te verwijderen, wordt de huid gestimuleerd om zich te gaan vernieuwen. Hierdoor kunnen de littekens vervagen.

SkinPen - medische microneedling

Een andere manier om acnelittekens te vervagen, is een medische microneedling. Deze behandeling voeren wij uit met behulp van de SkinPen. Met deze behandeling wordt de huid gestimuleerd om zich te gaan vernieuwen.

Veelgestelde vragen over acnelittekens

We begrijpen dat je misschien nog een aantal vragen hebt over het behandelen van acnelittekens. Daarom proberen we hier de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen of wil je meer uitleg? Neem dan gerust contact op of plan direct een gratis consult.

Per behandeling is hier wel iets over te zeggen. Bij het laseren voel je kleine, warme speldenprikjes op de huid. Bij de chemische peelings kun je een licht branderig gevoel ervaren. De behandeling met microneedling is ook niet heel erg pijnlijk. Het is alleen een beetje gevoelig. Tijdens de nabehandeling zorgen we er altijd voor dat je huid weer wat gekalmeerd is.

Ja, het is zeker mogelijk om oude acnelittekens te behandelen. Het verschil tussen de behandeling van oude littekens en die van nieuwere littekens, is dat er vaak meer behandelingen nodig zijn. Doordat de littekens al langere tijd aanwezig zijn, zullen deze pas na meerdere behandelingen minder worden. 

Omdat we voor acnelittekens intensievere behandelingen toepassen, is het raadzaam om na de behandeling niet te gaan zonnebaden. Dat betekent dat je wel naar buiten mag met een goede SPF 30, maar dat je niet uren in de zon mag gaan liggen.

Behandelingen om acnelittekens te verminderen, kunnen in aanmerkingen komen voor een vergoeding door je zorgverzekering. Dit is wel afhankelijk van je aanvullende pakket. Je kunt het beste in je polisoverzicht kijken onder vergoedingen en acnetherapie.

Plan je consult - Nijmegen

De prijzen zijn een richtlijn van de kosten per acnebehandeling. De prijs is afhankelijk van de combinatie van behandelingen die er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Het behandelplan en de prijs worden tijdens een gratis consult vastgesteld. Daarnaast zoeken wij ook voor je uit of de kosten eventueel vergoed kunnen worden door je zorgverzekering. 

Wij zijn aangesloten bij

nvh logo

Dit zeggen onze klanten

5/5

“Ik ben over beide dames bij Huidzorg 073 zeer tevreden. Ze hebben allebei een rustige uitstraling en luisteren naar je verhaal. Ze weten waar ze over praten en leggen duidelijk uit wat ze gaan doen voordat ze starten. Waar nodig wordt de behandeling aangepast. Ik zou hen zeker aanraden als iemand huidtherapie nodig heeft.!”

Marga van de Westelaken

5/5

“Meerdere behandelingen gehad voor mijn acne; altijd goed geholpen. De behandelingen heb ik als prettig ervaren.”

Fabiënne de Saire

Bel ons