fbpx

Couperose behandeling Nijmegen

Rode wangen of rode adertjes in het gezicht?

We noemen gesprongen adertjes in het gezicht ook wel couperose en dit komt het meest voor op de wangen, neus en kin. Couperose is gelukkig eenvoudig te verwijderen met onze IPL- of ND-Yag-laser. Couperose behandelen we graag voor jou in onze praktijk in Nijmegen. De huidtherapeut zal kijken met welk apparaat we het beste resultaat kunnen boeken om ervoor te zorgen dat jouw huid er weer egaal en minder rood uitziet.

Tijdens je eerste consult in Nijmegen:

Couperose behandeling

Onze couperose behandelingen in Nijmegen

Couperose is niets anders dan kleine gesprongen adertjes. Deze adertjes kunnen wij eenvoudig dichtbranden waardoor de roodheid weggaat. De behandeling van couperose bestaat bij ons uit een laserbehandeling. Hiervoor hebben we twee soorten lasers:

– IPL-laserbehandeling

– ND-Yag-laserbehandeling

Hoe ziet een couperose behandeling eruit?

We beginnen met een gratis intakegesprek. Tijdens dit intakegesprek bekijken we je huid en bepalen we hoe jouw behandeling eruit zal gaan zien. Dit is per persoon verschillend en hangt onder andere af van hoeveel gesprongen adertjes er aanwezig zijn. We maken vooraf foto’s, zodat we na iedere behandeling het resultaat kunnen bijhouden en vastleggen. In de meeste gevallen zie je na 1 behandeling al resultaat en binnen 2 tot 3 behandelingen kun je vaak al van je roodheid afkomen. Benieuwd welk resultaat we bij jou kunnen boeken tijdens jouw couperose behandeling? Plan dan snel een gratis intakegesprek bij een van onze huidtherapeuten in Nijmegen. 

Huidzorg Clinics - Nijmegen

Resultaten en nazorg van de couperose behandeling

Wanneer je een couperose behandeling hebt, moet je er wel rekening mee houden dat je huid erna gezwollen zal zijn. Dit kan ongeveer 3 tot 5 dagen aanhouden. Hoe meer couperose, hoe erger de zwelling zal zijn. Je moet hier niet van schrikken, want dit is juist een goed teken. Hoe meer zwelling, hoe beter de behandeling heeft gewerkt. Qua nazorg kan het helpen om de behandelde huid goed te koelen. Hierdoor zal de zwelling minder worden. Hieronder zie je al een aantal voorbeelden van het resultaat van de couperose behandeling. 

couperose behandeling 2-min
couperose behandeling 3-min

Veelgestelde vragen over couperose behandelingen

We begrijpen dat je misschien nog een aantal vragen hebt over couperose behandelingen. Daarom proberen we hier de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op of plan direct een gratis consult.

Helaas kun je couperose niet helemaal voorkomen. Dit komt doordat vaak een erfelijk component mede de oorzaak is. Wat we wel weten is dat veel zon, roken en alcohol ervoor kunnen zorgen dat je sneller gesprongen adertjes krijgt. Ons advies is daarom om zo veel mogelijk uit de zon te blijven en goede zonbescherming op te smeren.

Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig met een tussenpoos van 4 weken. Bij iedere behandeling streven we ernaar dat je huid minder rood is.

Wanneer je bij ons een behandeling voor couperose in Nijmegen hebt, is het vooral de eerste week belangrijk dat je heel voorzichtig bent met de zon. Dit komt doordat je huid dan volop aan het herstellen is. Daarnaast is het eigenlijk altijd wel beter om uit de zon te blijven om nieuwe gesprongen adertjes te voorkomen. Je mag wel naar buiten, maar smeer dan de huid goed in met SPF en voorkom dat je uren wordt blootgesteld aan de felle zon.

Of couperose behandelingen worden vergoed, ligt aan jouw verzekering en polis. In sommige gevallen is het dan ook mogelijk om de behandeling vergoed te krijgen. Kijk hiervoor goed naar je eigen zorgverzekering.

Plan je consult - Nijmegen

De prijzen zijn een richtlijn van de kosten per behandeling. De prijs is afhankelijk van de combinatie van behandelingen die er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Het behandelplan en de prijs worden tijdens een gratis consult vastgesteld. Daarnaast zoeken wij ook voor je uit of de kosten eventueel vergoed kunnen worden door je zorgverzekering.

Wij zijn aangesloten bij

nvh logo

Wat onze klanten zeggen

5/5

“Fijne praktijk kundige mensen die met je mee denken en tot nu toe de enige laser waar ik baat bij heb gehad top”

Jolanda

5/5

“Deskundig! Goede voorlichting en fijne behandelingen. Mijn huid is echt een stuk rustiger geworden (en gebleven) na de behandelingen en met de aanbevolen producten. Ik blijf regelmatig terugkomen.”

Kalinda Caland

Bel ons