fbpx

Laser ontharen Nijmegen

Ingegroeide haren, irritaties of overbeharing?

In onze praktijk in Nijmegen kunnen we met onze GentleMax Pro laser haren langdurig verwijderen. Onze GentleMax Pro laser is namelijk een van de sterkste lasers die bij zowel een lichte als donkere huid toegepast kan worden. Ook dunne haren in het gezicht kunnen we behandelen. Ben je benieuwd of de behandeling laser ontharen iets voor jou is, hoeveel behandelingen je nodig hebt en wat de kosten zijn? Plan dan een gratis intakegesprek zodat we een behandelplan op maat kunnen maken. 

Tijdens je eerste consult in Nijmegen:

ontharen

De behandeling laser ontharen
in Nijmegen

Wanneer je een behandeling laser ontharen wilt in onze praktijk in Nijmegen, dan beginnen we met een gratis intakegesprek. Tijdens dit gesprek leggen we vast welk gebied je graag wilt laten ontharen. Vervolgens plannen we een afspraak in en beginnen we met de behandeling.

Wat kun je verwachten tijdens de behandeling
laser ontharen?

We beginnen met het aftekenen van het gebied dat je wilt laten ontharen. Hier scheren we alle haren weg. Is het een groot gebied? Dan vragen we je soms om thuis alvast te scheren, om irritaties te voorkomen. Is alles afgetekend? Dan stellen we de laser in op basis van de haarkleur, dikte en hoeveelheid. Je voelt tijdens de behandeling gedurende de flits een soort elastiekje dat op de huid komt. Dat gevoel verdwijnt weer direct. Na de behandeling kan de huid wat rood zijn en kunnen kleine bultjes ontstaan. Dit trekt binnen enkele uren weg. Wil je graag nog meer weten over onze behandeling laser ontharen? Bekijk dan onze video!

De voordelen van laser ontharen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om te ontharen met behulp van een laserbehandeling. Er zijn dan ook veel verschillende soorten apparatuur op de markt voor laser ontharen. Hierdoor is de keuze soms best ingewikkeld. Laseren voor ontharen is in vergelijking met IPL intensiever. IPL staat voor Intense Pulsed Light. Deze methode maakt gebruik van geconcentreerde lichtpulsen om de haarzakjes te beschadigen, waardoor de haargroei wordt verminderd of gestopt. Dat betekent niet dat het pijnlijker is, maar dat je sneller resultaat ziet en uiteindelijk minder behandelingen nodig hebt. Daarnaast heeft onze GentleMax Pro laser veel vermogen waardoor deze ook heel dunne haren prima kan behandelen. Kies je voor kwaliteit? Dan ben je bij ons aan het goede adres! We zetten de voordelen voor je op een rijtje:

– Laserontharing biedt langdurige resultaten omdat het de haarzakjes vernietigt, waardoor de haargroei vertraagt of zelfs stopt. Dit betekent dat je minder vaak behandelingen nodig hebt in vergelijking met bijvoorbeeld scheren of waxen.

– Laser ontharen vermindert de kans op ingegroeide haren. Dit is vaak een probleem bij andere ontharingsbehandelingen zoals scheren en waxen. Doordat de haarzakjes vernietigd worden door laser ontharen, is er minder kans op haargroei die onder de huid blijft steken.

– Hoewel laserontharing niet volledig pijnloos is, ervaren de meeste mensen het als minder pijnlijk dan bijvoorbeeld waxen of epileren. Bovendien is de pijn meestal van korte duur en kan deze worden verminderd met behulp van verdovende crèmes of koelingstechnieken. 

Huidzorg Clinics - Nijmegen

laserontharen

Veelgestelde vragen over laser ontharen in Nijmegen

We begrijpen dat je wellicht nog vragen hebt over laser ontharen. Daarom proberen we hier de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Of zijn er andere zaken die je graag wilt weten? Neem dan gerust contact op of plan direct een gratis consult in onze praktijk in Nijmegen. 

Voor de behandeling laser ontharen is het belangrijk dat je niet bruin bent op het moment dat wij laseren. De oksels en de bikinilijn kunnen het hele jaar door gelaserd worden en overige delen van het lichaam bepalen we aan de hand van je huidtype. De ene huid wordt namelijk sneller bruin dan de andere. We adviseren je om je gedurende het gehele traject goed in te smeren met SPF.

In het gezicht zijn in vergelijking met het lichaam meerdere behandelingen nodig. Dit komt doordat haargroei in het gezicht wordt gestimuleerd door hormonen. In het gezicht zijn er daarom gemiddeld 8 tot 10 behandelingen nodig. Als we het gewenste resultaat hebben behaald, adviseren we om één tot twee keer per jaar een onderhoudsbehandeling te plannen omdat je niet helemaal komt voorkomen dat er nieuwe haren ontstaan. Op het lichaam zijn gemiddeld 6 tot 8 behandelingen nodig.

De tijd tussen de behandelingen verschilt per zone die we aanpakken. Dit komt doordat haren in verschillende fasen groeien. Voor gezichtsbeharing varieert het tussen de 4 tot 6 weken. Het bovenlichaam en de bikinilijn laseren we meestal om de 6 weken. De onderbenen gemiddeld gezien om de 8 weken. Natuurlijk is dit wel per persoon verschillend en afhankelijk van hoe sterk de haargroei is.

Het kan zijn dat de behandelingen van laser ontharen vergoed worden door je zorgverzekering. Dit ligt aan de samenstelling van jouw aanvullende pakket. Je kunt het beste in je polisoverzicht checken of een van onze behandelingen vergoed kan worden.

Plan je consult - Nijmegen

In de prijslijst vind je een richtlijn van de kosten per behandeling voor het laser ontharen. De prijs is afhankelijk van de grootte van het gebied waardoor de genoemde prijzen hoger of lager kunnen uitvallen.

De prijs wordt tijdens een gratis consult vastgesteld.

Daarnaast zoeken wij ook voor je uit of de kosten eventueel vergoed kunnen worden door je zorgverzekering. Zien we jou binnenkort in onze praktijk in Den Bosch?

Wij zijn aangesloten bij

nvh logo

Dit zeggen onze klanten

5/5

“Ben bezig met permanente ontharing via laser bij huidzorg 073. Dit gaat super ook tijdens behandeling word rekening gehouden met de pijn van iemand als het niet gaat dan vertragen ze met de laser. Het personeel is informatief naar mij als klant en super vriendelijk. Ik zou iedereen dit bedrijf aan raden voor laser ontharen.”

Tess Coense

5/5

“Bij Huidzorg 073 wordt er een duidelijke en goede uitleg gegeven over de betreffende behandeling. Zelf ben ik onder behandeling voor laserontharing. Huidtherapeute Pauline van Wamel legt op een begrijpelijke manier uit hoe de behandeling in zijn werk gaat, wat het gevoel ervan zal zijn en wat je ervan kunt verwachten. Inmiddels heb ik een aantal behandelingen gehad en ben ik al zeer tevreden over het resultaat!”

Danielle van Diesen

Bel ons