fbpx

Littekens verwijderen Nijmegen

Littekens verwijderen in Nijmegen doen wij graag voor jou. Wil jij graag de littekens verwijderen die zijn ontstaan bij een ongeluk of operatie? Of wil je de littekens van acné minder zichtbaar willen hebben? Maak dan een afspraak. Littekens zijn goed te behandelen, maar helemaal weg krijgen we ze meestal niet. Hoe groter en dieper de littekens hoe moeilijker ze te behandelen zijn. Toch krijgen we ze vaak wel minder opvallend. Hierbij kunnen we zowel de kleur als de structuur van het litteken verbeteren. Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Plan dan snel een gratis intakegesprek in en we zien je graag in onze praktijk in Nijmegen!

Tijdens je eerste consult in Nijmegen:

littekens verwijderen nijmegen

Behandeling littekens verwijderen in Nijmegen

We kunnen littekens op verschillende manieren verwijderen, maar omdat deze vaak diep in de huid zitten, gebruiken we het liefst een van onze lasers. In onze praktijk in Nijmegen hebben wij twee soorten lasers met verschillende intensiteiten. Hierdoor kunnen we de lasers afstemmen op basis van het soort litteken en jouw huidtype. Doordat we dit per persoon specifiek kunnen instellen, krijg je het beste resultaat. Naast het soort litteken en het huidtype, hangt het ook af van de plek van het litteken en de grootte om te bepalen welke laser het beste werkt voor jou. Onze huidtherapeuten adviseren je hier graag over. 

Is de behandeling van het verwijderen van littekens pijnlijk?

Littekens behandelen we plaatselijk. Hierdoor is de behandeling relatief kort. Voor grotere littekens adviseren we soms verdovende crème te gebruiken. Dit doen we vooral omdat de Erbium Yag laser gevoelig kan zijn. Hieronder leggen we je uit wat deze laser precies inhoudt. Het is met name tijdens de flits dat je een warm prikkend gevoel ervaart. Daarnaast voelt de huid branderig aan, wat na de behandeling geleidelijk aan minder wordt.

Huidzorg Clinics
Nijmegen

Onze laserbehandelingen voor het verwijderen van littekens

Er zijn twee soorten laserbehandelingen die wij gebruiken voor het verwijderen van littekens. Dat zijn de fractional laser en de Erbium Yag laser. We vertellen je er graag wat meer over! 

Fractional laser

De fractional laser maakt minuscule gaatjes in de huid die ervoor zorgen dat de huid zich gaat vernieuwen. Deze laser gebruiken we met name als het litteken nog heel rood is of óp het lichaam zit. Het fijne van deze laser is dat je huid snel is hersteld. Over het algemeen zijn er meerdere behandelingen nodig, in vergelijking met onze Erbium Yag laser.  

Erbium Yag laser

De Erbium Yag laser is een meer intensieve laser. We kunnen deze op verschillende intensiteiten instellen maar onze ervaring is wel dat intensievere behandelingen beter resultaat geven. Ook met deze laser branden we gaatjes in de huid maar bij deze laser resulteert dit in kleine wondjes. Dat maakt dat je na deze laser iets langer moet herstellen omdat er korstjes kunnen ontstaan. 

Veelgestelde vragen over littekens verwijderen

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt voordat je je litteken laat verwijderen. Hieronder geven we daarom antwoorden op de meest gestelde vragen over het weglaseren van een litteken. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op of plan direct gratis consult in onze praktijk in Nijmegen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de grootte van het litteken. Bij de fractional laser moet je al snel denken aan 6 tot 10 behandelingen. Met de Erbium Yag adviseren we ongeveer 3 behandelingen.

Hoe intensiever de behandeling, hoe meer tijd we tussen de behandelingen laten. Dit doen we, omdat de huid tussendoor moet herstellen. Dit kan daarom variëren van 3 tot 6 maanden.

Na de behandeling moet je rekening houden met roodheid en zwelling van het behandelde gebied. Als we met de Erbium Yag laser hebben behandeld, kunnen er korstjes ontstaan die er ongeveer na 7 tot 14 dagen vanzelf afvallen. Je krijgt uiteraard advies over hoe je huid na de behandeling goed te verzorgen.

Voor sommige littekens ben je met een basisverzekering vergoed voor het verwijderen ervan. Ook kan het zijn dat je met een aanvullend pakket deze behandeling vergoed kan krijgen. Dit is per zorgverzekering weer anders. Je kunt het beste in je polisoverzicht zien of een van onze behandelingen vergoed kan worden.

Plan je consult Nijmegen

Wij zijn aangesloten bij

nvh logo
Bel ons