fbpx

Melasma behandeling Nijmegen

Kom voor een melasma behandeling naar onze praktijk in Nijmegen. Heb je grillige pigmentvlekken op bijvoorbeeld je bovenlip, jukbeen of voorhoofd? Dan kan dit melasma, ook wel zwangerschapsmasker genoemd, zijn. Nu heeft zwangerschap niet per se iets te maken met het ontstaan van deze pigmentvlekken, maar we zien wel veel vrouwen in de vruchtbare periode last hebben van deze pigmentatie in het gezicht. Dit zijn dus niet de bekende ouderdomspigmentvlekken, maar pigment wat vermoedelijk door hormonen wordt getriggerd. Het pigment is lastig te behandelen, omdat dit vooral van binnenuit wordt beïnvloed. Met ons Cosmelan traject boeken we wel hele mooie resultaten om het pigment zo goed als weg te krijgen.

Tijdens je eerste consult in Nijmegen:

melasma behandeling nijmegen

Melasma behandeling in Nijmegen

We hebben veel ervaring op het gebied van melasma behandelingen. Hierbij is Cosmelan een van de beste behandelingen. Cosmelan is een behandeltraject met producten met pigment remmende ingrediënten die vooral thuis worden gebruikt. Je gebruikt in een vaste routine (zowel in de ochtend als de middag) speciale producten. Hierdoor zal in de loop van de weken het pigment steeds minder worden. Het is uiteraard noodzakelijk om de zon te vermijden tijdens de melasma behandeling. Dit, omdat het pigment altijd terug kan komen. We kunnen het dus helaas niet genezen, maar wel aanzienlijk verminderen. Naast dat het pigmentremmend werkt, zien we ook een algehele verbetering van de huid door dit behandeltraject. Het zorgt er namelijk voor dat de huid verjongt. Twee vliegen in één klap dus! Ben je benieuwd naar deze melasma behandeling? Plan dan een gratis huidadvies. 

Wat is het resultaat en de nazorg van een melasma behandeling?

Het resultaat van de behandeling is dat het pigment licht wordt. Het meeste resultaat boeken we vaak al in de eerste 4 weken. Hierbij is het belangrijk om de zon te mijden en je goed in te smeren met een hoge SPF. Wanneer we het gewenste resultaat hebben bereikt, stellen we nog een op maat gemaakt behandelplan voor je op. Hiermee willen we ervoor zorgen dat de melasma niet meer terugkomt. Melasma is een chronische aandoening dus onderhoudsbehandelingen en de juiste verzorgingsproducten gebruiken zijn hierbij erg belangrijk. 

Resultaten van de melasma behandeling

before en after melasma behandeling nijmegen

Veelgestelde vragen over de melasma behandeling

We begrijpen dat je nog veel vragen hebt over de melasma behandeling. Daarom proberen we hier de meest gestelde vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op of plan direct een gratis consult.  

We weten inmiddels dat niet alleen hormonen en zon effect hebben op het ontstaan van pigment, maar soms ook medicatie. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld de anticonceptiepil. Ook blauw licht van je tv, computer of telefoon kunnen invloed hebben. Er is zelfs een verband gevonden met voeding en stress. Er zijn dus veel verschillende triggers die melasma veroorzaken. Dit betekent dan ook dat de behandeling met Cosmelan goed onderhouden moet worden.

Nee, helaas niet. De oorzaak van melasma is niet bekend, maar vermoedelijk spelen hormonen een grote rol. Helaas weten we niet waarom iemand wel of geen melasma krijgt. Het enige dat je kunt doen is niet te veel in de zon liggen en dagelijks een goede SPF smeren.

Het Cosmelan traject kan 6 maanden lang gebruikt worden. Wanneer het pigment verminderd is, adviseren we producten om het resultaat te behouden. Helaas zien we regelmatig het pigment in de zomer weer terugkomen. Wanneer dit het geval is, adviseren we weer het Cosmelan traject, maar dan voor een kortere periode.

Plan je consult - Nijmegen

De prijzen zijn een richtlijn van de kosten per behandeling. De prijs is afhankelijk van de combinatie van behandelingen die er nodig is om het gewenste resultaat te bereiken. Het behandelplan en de prijs worden tijdens een gratis consult vastgesteld. Daarnaast zoeken wij ook voor je uit of de kosten eventueel vergoed kunnen worden door je zorgverzekering. 

Wij zijn aangesloten bij

nvh logo

Wat onze klanten zeggen

5/5

“Fijne praktijk kundige mensen die met je mee denken en tot nu toe de enige laser waar ik baat bij heb gehad top”

Jolanda

5/5

“Deskundig! Goede voorlichting en fijne behandelingen. Mijn huid is echt een stuk rustiger geworden (en gebleven) na de behandelingen en met de aanbevolen producten. Ik blijf regelmatig terugkomen.”

Kalinda Caland

Bel ons