fbpx

Heb je last van gerstekorrels?

heb je last van gerstekorrels? intake

Gerstekorrels zijn witte bolletjes net onder de huid. Ze worden vaak aangezien voor puistjes of mee-eters maar zijn wel degelijk anders. Gerstekorrels zijn kleine ophopingen van dode huidcellen die onder het huidoppervlak zitten. Bij puistjes en mee-eters zitten die opeenhopingen in de poriën.

Hoe moet je ze behandelen?

Wij horen heel vaak dat cliënten zelf gaan uitknijpen. Maar omdat die korreltjes net onder de huid zitten krijg je ze nooit uitgeknepen zonder dat je een klein gaatje hebt gemaakt waar het bolletje door naar buiten kan.

De behandeling is dus ook vrij eenvoudig. Wij maken met een steriel naaldje een klein gaatje en knijpen dan het bolletje naar buiten.

Gerstekorrels komen het meest voor rond de ogen omdat daar vrij gemakkelijk door de fijne poriestructuur de huidcellen onder de huid ophopen. Dat is wel een locatie waar je zelf moeilijk de gerstekorrels kunt verwijderen. Wij adviseren ook om in dat geval ons in te schakelen. Wij zien cliënten met blauwe plekken, schaafwondjes of zelfs littekens omdat ze zelf ontzettend hard aan het knijpen zijn geweest. Wees voorzichtig met je huid anders heb je dadelijk blijvend een niet zo mooi plekje.

Hoe kun je ze voorkomen?

Sommige mensen hebben er helaas meer last van dan andere en daar kun je heel weinig aan doen. Naast je huid goed hydrateren en eventueel exfoliërende producten gebruiken om ervoor te zorgen dat huidcellen zich niet gaan ophopen, is er verder weinig aan te doen.

Heb je last van een of meerdere gerstekorrels en wil je die graag weg hebben? Vraag ons dan om advies.

Bekijk ook

Bel ons