fbpx

Een gezonde Hollandse blos?

verwijderen van hollandse blos

Sommige mensen vinden het mooi, een natuurlijke rode blos op de wangen; een gezonde Hollandse blos zoals dat genoemd wordt. Soms wordt die blos in de loop van de jaren erger, zo erg dat je altijd knalrode wangen hebt. Dan vind je het misschien wel storend worden. Veel mensen weten niet dat je hier iets aan kunt laten doen.

In sommige gevallen wordt de behandeling zelfs vergoed door je zorgverzekeraar. Wij kunnen dit eventueel voor je uitzoeken.

Rode wangen worden veroorzaakt door grote of minuscule gesprongen adertjes. Het kan verder geen kwaad maar is soms cosmetisch wel storend. Deze gesprongen adertjes kunnen we behandelen met een laser of IPL apparaat. Welk apparaat wij gebruiken is afhankelijk van de grootte en de hoeveelheid adertjes. Tijdens de behandeling branden we door middel van warme laser of lichtflitsen de adertjes dicht. Dat klink heel eng maar dat is het niet. We verbranden je huid niet maar alleen de adertjes in de huid. Je kunt dus direct make-up aanbrengen als je dat wilt.
De verbrande adertjes worden door het lichaam afgebroken. Omdat dat eventjes duurt zie je na ongeveer 4 weken het uiteindelijke resultaat. In veel gevallen kunnen we in 2 tot3 behandelingen het gewenste resultaat behalen.

Huidzorg 073

Als de roodheid van de wangen weg is, moet je je huid goed blijven beschermen tegen de zon om ervoor te zorgen dat er geen nieuwe adertjes ontstaan. Helaas kun je dat nooit helemaal voorkómen. Dit heeft namelijk ook met het verouderingsproces van de huid te maken. Sommige cliënten vinden het daarom fijn om jaarlijks één onderhoudsbehandeling te doen maar sommige cliënten zien we pas na 3 jaar weer terug. Ze vinden het in ieder geval allemaal de moeite waard omdat ze niet meer rondlopen met blozende wangen.

Jongens en mannen kunnen trouwens ook rode wangen hebben en dat niet prettig vinden. Natuurlijk zijn ook zij bij Huidzorg 073 van harte welkom!

Wil jij weten of wij iets voor jou kunnen betekenen? Een intakegesprek is gratis en eenvoudig in te plannen via onze website.

Bekijk ook

Bel ons