fbpx

Het begin van Huidzorg 073 (deel 2)

Nog geen uur later ontving ik het concept huurcontract!
Yes Yes Yes!! Ik ben geschikt, dat is het eerste wat ik dacht. En nu? Kan ik eigenlijk wel een bedrijf starten? Ik woonde samen, het is nou niet zo dat ik veel geld had want mijn vriend (destijds) studeerde nog. Spaargeld? Haha, nee, helaas was ik blij met €10,- die ik aan het eind van de maand overhield. Maar laten we eerst het contract even doorlezen. Allemaal moeilijke begrippen. Ik begrijp niet waarom ze het niet in normale taal neerzetten, dan is het toch voor iedereen begrijpelijk. Maar goed. Ik heb een lieve tante die me daarbij kan helpen. Het huurbedrag was betaalbaar, voorwaarden allemaal standaard, maar huurtermijn 15 jaar! Ik was op dat moment 25 jaar. Moest ik nu al weten dat de praktijk 15 jaar goed zal lopen?

Zit ik gewoon tot mijn 40ste vast aan die praktijkruimte?

Er was geen onderhandeling mogelijk vertelde de eigenaar. Iedereen binnen het centrum tekent voor 15 jaar. Je kan in de tussentijd wel een andere huurder aandragen als je zelf wilt stoppen, maar altijd in overleg natuurlijk.
Toch werd die lange periode minder belangrijk. Het is absoluut een lange periode, maar inmiddels wilde ik het zó graag! Oké, maar als ik het contract teken, waar haal ik het geld vandaan om alles te kunnen kopen? Beetje gezocht naar de spullen die ik minimaal moest hebben om een praktijk te kunnen starten. Met €10.000,- moet ik een heel eind komen dacht ik. Maar wie wil mij dat geld lenen? De bank? Ik had niet eens een bedrijfsplan. Uiteindelijk heb ik het geld geleend van een familielid. Top dacht ik! Nu gaat het avontuur echt beginnen. Afspraak gemaakt om met de eigenaar het contract te tekenen. Bij het zetten van mijn handtekening moest ik aan twee dingen denken. Nu kan ik niet meer terug en gaat dit mij lukken?

Toen belandde ik in een achtbaan van zaken die allemaal geregeld moesten worden.

Omdat in september officieel de opening van het gezondheidscentrum was, wilde ik zelf ook in die maand mijn praktijk openen. Ik had dus 3 maanden om alles voor te bereiden.
Op mijn werk wisten ze nog van niets. Ik wilde eerste het contract getekend hebben voor ik het ging zeggen. Ik had gehoopt dat mijn werkgever op dat moment akkoord zou gaan als ik in plaats van 5 dagen werken naar 3 dagen zou gaan. In de andere 2 dagen kon ik mijn praktijk opstarten en had ik toch een inkomen. Nu studeerde mijn vriend (destijds) wel af en ging hij heel toevallig vanaf september werken, maar leven op één salaris is best krap. Maar helaas was dat niet mogelijk. Of ik bleef fulltime werken óf ik moest stoppen. Hoe kun je nou naast een fulltime baan een praktijk opstarten? Er zat maar één ding op: ik nam per 1 september ontslag.
De periode tussen het tekenen van het huurcontract en het officieel openen van de praktijk in september duurde 3 maanden. In die drie maanden heb ik fulltime gewerkt om toch zoveel mogelijk te kunnen sparen en heb ik alles moeten regelen om ervoor te zorgen dat ik in september inderdaad open kon gaan. Gelukkig had ik in augustus vakantie ingepland zodat ik nog extra tijd had want wat komt er veel kijken bij het opstarten van een praktijk. .

Klik op deze link en lees de volgende blog (deel 3) hoe die 3 maanden verliepen. 

Praktijk

Bekijk ook

Bel ons