fbpx

Het begin van Huidzorg 073 (Deel 7)

Ik heb meerdere bezichtigen gehad van verschillende bedrijfspanden maar gek genoeg kun je niet overal een praktijk openen. Het bestemmingsplan moet overeenkomen met de diensten die je gaat toepassen/uitvoeren op die locatie. Weer iets geleerd. Daardoor waren verschillende locaties niet geschikt. Uiteindelijk ben ik op onze nieuwe locatie in De Vliert uitgekomen.

Het is een superfijne grote ruimte waar we hopelijk de komende jaren vooruit kunnen.

We hebben nog beschikbare behandelruimtes om verder uit te kunnen uitbreiden. Dat is dus mijn doel voor de volgende jaren. Naast het aanschaffen van nog meer laserapparatuur, wil ik ook lichaamsbehandelingen etc. gaan uitvoeren.
De eerste weken op de nieuwe locatie zijn erg hectisch geweest maar inmiddels zijn we enkele maanden verder en ik ben superblij met het resultaat. Loopt nu alles vanzelf? Was dat maar waar. Ik heb weer flink geïnvesteerd in de nieuwe locatie maar nu is het weer heel spannend of het blijft lopen. Je kunt wel een nieuwe auto kopen maar de kunst is om de auto te blijven rijden. De komende periode zal ik weer flink de praktijk moeten promoten, reclame moeten maken om nog meer klanten te trekken. We hebben meerdere behandelkamers dus we hebben voldoende ruimte om ook meer klanten te kunnen helpen. In deze periode wordt mijn geduld weer op de proef gesteld. Je krijgt niet in een maand 100 klanten erbij. Nee dat gaat iedere maand met kleine beetjes maar ondertussen moet je wel alle vaste lasten betalen. Ik zie mijn bankrekening slinken en hoop iedere maand dat ik voldoende omzet haal om alle rekeningen te kunnen betalen.

Mensen denken dat je als eigenaar veel geld verdient maar daar moet je hard voor werken en krijg je niet zomaar.

Ik ben nu bijna 5 jaar bezig en verdien niets meer dan mijn collega huidtherapeuten die ik in dienst heb. Daarnaast heb ik zelden vakantie en maak ik regelmatig weken van 50 uur. Maar mij hoor je niet klagen anders had ik daar niet voor moeten kiezen. Als je denkt dat je als eigen baas veel vakantie kunt nemen en het geld binnenstroomt heb je het in mijn ogen mis. Natuurlijk hoop ik uiteindelijk geen 50 uur meer te hoeven werken en dat ik in plaats van één keer in het jaar twee keer in het jaar op vakantie kan. Daarnaast hoop ik ooit een eigen huisje te kunnen kopen want ook als ondernemer valt dat niet mee.
Maar wat ben ik blij dat ik die stap bijna 5 jaar geleden heb genomen. Het geeft zoveel voldoening, het is zo afwisselend. Ik vind netwerken en mensen leren kennen erg leuk, het is fijn om zelf keuzes te mogen maken. Ik hoop dat ik dit werk nog heel lang mag doen!

Huidzorg 073

Bekijk ook

Bel ons