fbpx

Werken anti-rimpelcrèmes?

werken antirimpel crèmes

Helaas moet ik nee zeggen.

Nu heb je wel verschil in rimpels. Je hebt beginnende lijntjes die ongeveer vanaf je 30ste levensjaar ontstaan. Meestal beginnen de eerste lijntjes rond de ogen: de lachrimpeltjes. Dit zijn vaak oppervlakkige lijntjes of droogtelijntjes. Deze rimpeltjes kun je prima met een goede hydraterende crème op basis van hyaluronzuur of exfoliërende producten en vitamine C verminderen.
Maar naar mate je ouder wordt worden de rimpels dieper. Dat komt omdat de elasticiteit en stevigheid van de huid achteruit gaat. Erfelijke factoren, hoeveelheid zon, alcohol en de algemene gezondheid van iemand spelen een grote rol. Dat de stevigheid van je huid achteruit gaat kun je mijns inziens door middel van crèmes niet beïnvloeden.

Echte verslapping van de huid vindt plaats in de lederhuid. Crèmes komen simpelweg niet tot in onze lederhuid.

Gelukkig is onze huid o.a. een barrière waardoor slechte stoffen of producten niet in onze bloedbaan of in onze organen terecht komen. Door die barrièrefunctie komen cosmetische producten komen niet verder dan de oppervlakte van de huid en zullen daarom nooit invloed hebben op de lederhuid.

Waarom staat dat dan wel op het potje? Kortweg omdat dat goed verkoopt. Helaas willen wij graag lezen en horen dat onze rimpels daarmee weg gaan. Maar als het echt zou werken zou niemand meer rimpels hebben toch?

Kun je wel rimpels verminderen of tegengaan? Goede zonbescherming helpt absoluut bij het voorkomen van rimpels. En gezonde voeding. Roken, alcohol en stress hebben dan weer een negatieve invloed op je huidconditie. Natuurlijk zijn er behandelingen die dieper gaan dan de oppervlakte van je huid.

Tegenwoordig zijn er laserbehandelingen die tot in de lederhuid komen en het collageen en de elastinevezels stimuleren waardoor de huid weer iets steviger wordt.

Ben je nog niet toe aan botox, fillers of plastische chirurgie? Dan zijn laserbehandelingen een goede oplossing. Je moet ook hiervan geen wonderen verwachten. Wij kunnen je niet zomaar 10 jaar jonger doen lijken maar kunnen wel rimpels verzachten waardoor ze minder opvallen. Daarnaast is het advies om op tijd te beginnen. Verzorg je huid goed en laat de huid af en toe intensiever behandelen door middel van een laser bijvoorbeeld. Dat hoeft niet iedere 6 weken; soms kan 2 keer per jaar al voldoende zijn. Rimpels kun je beter voorkomen dan genezen zeg ik altijd, want hoe dieper de rimpels zijn hoe moeilijker je ze weg krijgt.

Huidzorg073

Bekijk ook

Bel ons