fbpx

Kun je iets doen aan couperose?

Voorbeeld van couperose behandeling

Veel mensen weten niet dat die storende rode adertjes op de wangen behandeld kunnen worden. Hoe we die behandelen? We gebruiken daarvoor een IPL-apparaat. Met warme lichtflitsen branden we de adertjes dicht.

Je hebt meerdere (2 – 3) behandelingen nodig omdat je vaak zowel grote als kleine adertjes hebt. Wij moeten het IPL-apparaat zeer nauwkeurig instellen op iedere grootte van de adertjes.

Daarom beginnen we vaak eerst met het verwijderen van de grootste adertjes want die zijn het meest storend. We laten de huid 4 weken herstellen en bekijken dan wat het resultaat is van de eerste behandeling. Vervolgens stellen we ons IPL-apparaat weer in op de vaatjes die we op dat moment nog zien. Er zijn dan al minder en kleinere vaatjes omdat de rest al bij de eerste behandeling verwijderd is.
Is de behandeling pijnlijk? Je kunt je voorstellen dat die warme flitsen niet heel aangenaam zijn, maar de behandeling is meestal maar kortdurend. Na de behandeling koelen we de huid en naast een warm gevoel van de huid heb je daarna geen last meer. Je moet wel rekening houden met zwelling. Door het dichtbranden van de adertjes ontstaat er een ontstekingsreactie in de huid met roodheid en zwelling. De roodheid is in de meeste gevallen binnen 24 uur weg. De zwelling kan – afhankelijk van de hoeveelheid dicht gebrande adertjes – 3 tot 5 dagen aanhouden.

Wij zeggen altijd tegen onze cliënten: “hoe meer zwelling hoe beter”. Als je veel zwelling hebt zijn er ook veel adertjes dicht gebrand. Daarnaast trekt die zwelling ook altijd weg! Dus wees niet bang en heb geduld, want na enkele dagen zie je het resultaat al.

Komen de adertjes weer terug? In veel gevallen komen de adertjes in de loop van de tijd helaas weer terug. Hoe snel de adertjes terugkomen heeft te maken met leeftijd, levensstijl en zongedrag. De ene cliënt zien we pas na 5 jaar weer terug en een andere vindt het prettig om één keer per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan. Feit is wel dat de adertjes nooit vanzelf weg gaan dus het zal in de loop van de jaren alleen maar erger worden als je er niets aan doet.

Huidzorg 073

Wat zijn de kosten? Dat is afhankelijk van de grootte van het gebied dat we moeten behandelen. Gemiddelde prijs ligt op €100,- per behandeling.
Worden de behandelingen vergoed? Soms wel. Tijdens een gratis intakegesprek zoeken we uit waar je recht op hebt.

Enne ….. ook mannen kunnen last hebben van couperose en zijn bij ons natuurlijk ook van harte welkom.

Heb je nog vragen of wil je een gratis intakegesprek plannen, bel dan met 073-6907735.

Bekijk ook

Bel ons