fbpx

Goedkoop is duurkoop?

Lynn

Grandioze kortingen, groupon-acties en superlage prijzen voor laserontharen. Het lijkt heel aantrekkelijk om daar gebruik van te maken. Maar wat kun je verwachten van de kwaliteit?

Laserontharen is in de cosmeticabranche wel de meest voorkomende behandeling. Er is veel concurrentie en er wordt flink met prijzen gestunt. Maar is er verschil tussen de diverse aanbieders en waar moet je op letten voordat je besluit op een aanbieding in te gaan?

  • In Nederland mag iedereen, met of zonder diploma, een laserapparaat bedienen. Dat klinkt misschien heel gek maar helaas hebben we hier in Nederland nog geen wet- en regelgeving voor. Iedereen vanaf een jaar of 16 mag laserontharen en daar wordt bij grote praktijken van geprofiteerd. Door het inzetten van goedkope, over het algemeen laagopgeleide medewerkers kunnen behandelingen goedkoop worden aangeboden.
  • De kwaliteit van apparatuur loopt erg uiteen. Je hebt heel veel soorten laser- en IPL-apparatuur. Zit daar dan zoveel verschil in? Ja! En dan voornamelijk in het vermogen van het apparaat. De flits moet zo warm zijn dat haartjes definitief verbranden. Als de flits namelijk niet warm genoeg is, blijven de haartjes maar tijdelijk weg. In het begin lijkt misschien dat de haartjes weg zijn, maar helaas komen ze na enkele weken weer terug omdat de haarwortels niet genoeg beschadigd zijn.
  • Ook is er een verschil tussen IPL en laser. Een IPL-apparaat heeft verschillende golflengtes en kan dus voor verschillende huidproblemen worden ingezet. Een laser heeft maar één golflengte en is daardoor voor één ding inzetbaar. Voor salons is de aanschaf van een IPL-apparaat aantrekkelijk omdat het een veelzijdig apparaat is; maar het is vaak wel minder effectief dan een laser. Daarnaast is een laser-apparaat veel kostbaarder waardoor de behandelingen in verhouding duurder zullen zijn. Maar je bent met een laser wel veel sneller en effectiever van je ongewenste haren af.
  • Het grootste risico van laserontharen (verbranden van de huid) is wel bekend. Gelukkig gebeurt dit – ondanks onze krachtige laser – in onze praktijk zelden of nooit omdat al onze huidtherapeuten een gedegen opleiding hebben gehad en heel veel ervaring. Bij praktijken die een mindere kwaliteit laser gebruiken hoef je voor verbranden niet bang te zijn – hun lasers worden lang niet zo warm als de onze en zijn dan ook minder effectief.
  • De kwaliteit van de behandelaar speelt bij ontharen een grote rol. Iedere behandeling is maatwerk omdat iedereen anders is. Iedereen heeft een andere huidskleur, haarkleur, hoeveelheid haren en niet bij iedereen groeien haren even snel. De frequentie (hoe vaak je moet herhalen) van behandelen komt bij ontharen best nauwkeurig en dat weet je alleen als je goed met je therapeut blijft afstemmen hoe het afnemen van de ongewenste haren verloopt. Een ervaren therapeut adviseert je hierbij.

Samengevat: waar moet je dus op letten?

Bij heel lage prijzen moet je bij jezelf nagaan hoe dat kan. Als de prijs erg afwijkt van de gemiddelde prijs kun je geen goed resultaat verwachten. Op de website van de aanbieder kun je meestal wel zien of de praktijk is aangesloten bij een beroepsvereniging. Check ook of de salon/praktijk een klachtenprocedure heeft. Maak een afspraak voor een gratis intakegesprek voor je beslist. Krijg je voldoende informatie, zijn de behandelaars gediplomeerd, welke apparatuur wordt er gebruikt, wordt er een dossier bijgehouden zodat het verloop van de behandeling gevolgd kan worden, wordt er hygiënisch gewerkt, worden er niet te mooie beloftes gedaan? Twijfel je: neem dan contact op met Huidzorg 073.

Bekijk ook

Bel ons