fbpx

Spijt van je tatoeage?

Er zijn verschillende redenen om je tatoeage te laten verwijderen. Wat ik in de praktijk vaak hoor is, dat mensen in een opwelling een tatoeage hebben laten zetten op vakantie bijvoorbeeld. Nu zie je zelfs op festivals stands staan waar je permanent een leuke aandenken op je lichaam kunt laten zetten. Ook een relatiebreuk of een leuke tattoo met vrienden die achteraf niet je goede vrienden blijken te zijn, kunnen leiden tot het uiteindelijk willen laten verwijderen van je tatoeage. Of wanneer je tattoo toch groter is uitgevallen dan je voor ogen had.

Is het zo makkelijk eigenlijk om een tattoo te verwijderen? Helaas niet!

Een tattoo is er natuurlijk voor bedoeld om er je leven lang plezier van te hebben. De kwaliteit van de apparatuur en tatoeage-inkt is de laatste jaren ook verbeterd waardoor het verwijderen steeds lastiger wordt. Dat geldt niet voor de hobby-tattoo-artiesten die op hun zolderkamers vrienden en familie tatoeëren. Hier zien we vaak wel een verschil in kwaliteit van de inkt en hoe de tattoo is gezet.
Gelukkig gaat de techniek voor het verwijderen van tatoeages ook vooruit.

HUIDZORG 073

Tegenwoordig heb je de PicoWay laser die zonder litteken- en blaarvorming een tatoeage kan verwijderen. Ben je dan in één behandeling klaar? Nee. Hoe beter je tatoeage is gezet, hoe meer behandelingen je nodig hebt. Dan moet je denken aan 6 tot 10 behandelingen als de tattoo door een professional is gezet. Daarnaast zit er tussen de behandelingen gemiddeld 8 weken om de huid de tijd te geven om de inktdeeltjes die tijdens de laserbehandeling kapot gelaserd worden op te ruimen. Heeft het zin om, om de 4 weken te behandelen? Nee! Je lichaam heeft die tijd nodig om volledig te herstellen. Alle behandelingen die binnen die 8 weken plaatsvinden zijn eigenlijk zonde van je geld.

Alles bij elkaar ben je dus gemiddeld 1 jaar bezig met het verwijderen van een tatoeage.

Zijn er andere opties? Je kan ervoor kiezen om een tatoeage operatief te verwijderen maar dan weet je zeker dat je littekens krijgt. Daarnaast wordt dat eigenlijk niet meer gedaan sinds de laser op de markt is. Het is dus een kwestie van geduld als je graag van je tattoo af wilt. Gelukkig wordt je tattoo naar mate de behandelingen vorderen steeds lichter en  zal deze dus minder opvallen.

Bekijk ook

Bel ons