fbpx

Help, ik heb acne!

Acne is de meest voorkomende huidaandoening dus schaam je niet. Kijk eens om je heen. Iedereen heeft wel eens een puistje gehad of heeft daar nog steeds regelmatig last van. Als je denkt dat het alleen tijdens de puberteit voorkomt, heb je het mis.

We zien wel vaak dat het rond de puberteit voorkomt maar je kunt er  ook nog op je 30ste of 40ste levensjaar last van hebben.

Denk ook aan acne tijdens de zwangerschap. Feit is dat acne vaak onder invloed van hormoonverandering ontstaat.

Maar gelukkig kun je er iets aan doen! Ga dan ook niet te veel zelf experimenteren, uitknijpen of de hypes volgen die je op YouTube ziet. Acne is vaak prima te behandelen maar omdat het van binnenuit komt (door hormonen) zul je een bepaalde routine aan huidverzorgingsproducten moeten bijhouden. Je moet bijvoorbeeld iedere ochtend en avond je huid schoonmaken met een wasgel. Meestal kun je acne prima verminderen met producten en behandelingen. Mocht het zo zijn dat je daar onvoldoende resultaat mee ziet, kun je altijd nog naar de dokter voor een antibiotica kuur.

Wat kan Huidzorg 073 voor je doen?

Huidzorg 073 is specialist in de verzorging van de huid met acne. Wij stellen altijd in overleg met jou een persoonlijk behandelplan op omdat iedere huid anders is. Een greep uit de mogelijkheden:

Sebacia

De Sebacia-procedure is de nieuwste innovatie op het gebied van acnebehandeling. De totale procedure bestaat uit 3 behandelingen waarbij de overproductie van talg door de talgklieren wordt verminderd. Dit gebeurt door het inmasseren van gouden microdeeltjes in de talgklieren en vervolgens het verhitten van deze microdeeltjes door een laser. Door deze verhitting worden de vergrote talgklieren verkleind waardoor de talgproductie afneemt. Sebacia pakt hierdoor niet alleen de symptomen maar ook een belangrijke oorzaak van acne aan.

Basis acne-reiniging

Hierbij wordt de huid met een speciale emulsie gereinigd en worden vervolgens de mee-eters en puistjes verwijderd. Door het verwijderen van mee-eters en puistjes halen we de onzuiverheden weg en zullen geen puistjes of onderhuidse ontstekingen ontstaan. De huid ziet er meteen frisser uit.

Chemische peeling

Na reiniging van de huid wordt een chemische peeling aangebracht. Een chemische peeling is een exfoliant die de bovenste huidlaag verweekt waardoor de huid sneller gaat vernieuwen.  Ook wordt de huid gestimuleerd om nieuwe huidcellen aan te maken. De chemische peeling vermindert tijdelijk de talgproductie, vermindert ontstekingen en verbetert de structuur van de huid.

Huidzorg 073

Wat kun je zelf doen?

  • Reinig je huid twee keer per dag met een speciaal voor een huid met acne geschikte reiniger zodat bacteriën en vuil van de huid verwijderd worden.
  • Gebruik dagelijks salicylzuur om dode huidcellen te verwijderen zodat de poriën minder snel verstoppen.
  • Ga niet zelf duwen en/of plukken; dit kan de acne verergeren. Je kunt namelijk de talg en bacteriën dieper de huid in duwen waardoor het meer gaat ontsteken. Hierdoor kunnen ook littekens ontstaan.

Huidzorg 073 adviseert deze producten:

-Lira Sal Cleanser: hierin zit 2% salicylzuur wat ervoor zorgt dat de verstoppingen in de talgklieren worden verwijderd. Door salicylzuur gaat de huid sneller vernieuwen zodat nieuwe verstoppingen worden voorkomen. Bovendien vervaagt het rode vlekjes die achterblijven na een puistje.

-Lira Ice Refining Masque: met 2% salicylzuur. Verzacht en kalmeert de huid met acne.

-Paula’s Choice Skin Perfection gel, lotion of liquid:  bevat salicylzuur.

-Lira Pro Cleanser: bevat salicylzuur én melkzuur wat een licht blekend effect heeft waardoor de vlekjes na een puistje sneller vervagen. .

-ICE Clarifying Treatment en ICE clarifying scrub: bevat 5% benzoylperoxide. Benzoylperoxide  heeft een antibacteriële werking.

Om acne te camoufleren gebruiken wij de producten van Oxygenetixs. Deze zijn water- en veegvast en verkrijgbaar in een groot aantal kleuren zodat we altijd de juiste kleur voor jou kunnen vinden.

Mocht je toch nog littekentjes hebben overgehouden aan je acne, dan heeft Huidzorg 073 diverse opties om deze te verminderen of zelfs te verwijderen.

En trouwens: ook mannen met acne zijn van harte welkom bij Huidzorg 073!

 

Op onze website vind je meer informatie over acné of welke acnébehandelingen wij aanbieden.

Bekijk ook

Bel ons