fbpx

Wat is een fractional laser?

acne behandeling

Er wordt met kleine mini laserstraaltjes gaatjes in de huid gebrand. Er zijn twee soorten fractional lasers: bij de een blijft de huid nog intact en bij de andere niet.

De naam zegt het al een beetje, de laser behandelt een fractie van de huid.

Non ablatieve fractional laser

Dit is de mildere variant die wij ook in onze praktijk gebruiken. Deze laser heeft een bepaalde temperatuur waarbij de kleine mini laserstraaltjes zorgen voor coagulatie/stolling van de huid. Dit is een vorm van huidschade waardoor de huid zich gaat vernieuwen. Daarnaast ontstaat er uiteraard warmte in de huid door de laser waardoor onder andere de huid iets samentrekt. De huid wordt dus strakker en zowel collagene als elastine vezels worden gestimuleerd. De huid blijft bij deze laser intact. Je hoeft niet bang te zijn voor littekens, infectie etc. De huid is binnen ca. één week hersteld.

Ablatieve frational laser

De ablatieve laser wordt in de volksmond ook wel CO-2 laser genoemd. Deze laser heeft uiteraard ook van die kleine mini laserstraaltjes; alleen zijn deze zo heet dat de huid verdampt. Hij brandt dus letterlijk mini stukjes van de huid weg. Je kunt je voorstellen dat je hier wel een paar dagen (+/- 10 dagen) van moet herstellen. Wij raden deze behandeling wel eens aan als mensen heel diepe littekens hebben of een heel erg verslapte huid. Daarnaast moet je wel bereid zijn om zeker de eerste week rond te lopen met korstjes en je moet minimaal 3 maanden uit de zon blijven.

Welke is dan beter voor je huid?

Die heftige laser geeft over het algemeen meer resultaat in één behandeling. Maar niet ieder huidtype of elke indicatie is geschikt voor die laser. Daarnaast kan niet iedereen even een weekje vakantie nemen of is bereid lange tijd uit de zon te blijven. Wij geven tijdens een gratis intakegesprek advies over de verschillende mogelijkheden. Beide lasers hebben hun voor- en nadelen. Laat je daarom adviseren door een huidtherapeut!

Bekijk ook

Bel ons