fbpx

Wel of geen Botox en fillers?

Ik zeg ja! Maar het heeft wel grenzen. Ik vind dat er al op zeer jonge leeftijd lippen worden ingespoten met fillers en botox wordt gebruikt. Het is nu een hype en daar wordt flink op ingespeeld door verschillende praktijken. Omdat je alleen geneeskunde hoeft te hebben gestudeerd om botox en fillers te mogen injecteren, kan iedere basisarts dit doen. Als er flink geld te verdienen valt, krijg je een wildgroei aan aanbieders die niet altijd even deskundig zijn. Mijn tip, ga naar een erkende praktijk en ga niet voor het goedkoopste. Het is toch je gezicht en als het eenmaal fout gaat, gaat het vaak goed fout.

Waarom ik wel een voorstander ben van botox en fillers? We krijgen regelmatig mannen en vrouwen in de praktijk die graag van hun rimpels af willen. Je kan veel bereiken met de juiste producten, gezonde levensstijl en behandelingen. Maar als iemand voortdurend fronst, wenkbrauwen omhoog trekt (verbaasd kijkt) of met de ogen knijpt, kan ik behandelen of crèmes adviseren wat ik wil, maar die rimpels gaan daar echt niet weg van. Dat zijn rimpels als gevolg van het continu aanspannen van spieren. Je moet dan de oorzaak aanpakken en dat is in dit geval de spier. Die spier kun je alleen maar uitschakelen door botox in te spuiten. Dat is ook de functie van botox: ervoor zorgen dat de spieren niet meer samentrekken.

Fillers worden gebruikt voor het opvullen van rimpels. Als iemand bijvoorbeeld rookt krijgt die snel lijntjes op de bovenlip (de zogenaamde barcode). Als iemand blijft roken ga ik daar met mijn behandelingen ook geen resultaat boeken. Helaas is stoppen met roken makkelijker gezegd dan gedaan dus bij die cliënten adviseer ik dan fillers. Bij fillers wordt hyaluronzuur ingespoten. Bij fillers vul je dus letterlijk de lijntjes op en het fijne is dat je direct resultaat ziet. Waar het ook veel wordt gedaan is bij de neus-lippenplooi.

Hou er wel rekening mee dat alles wat je doet bijgehouden moet worden om het resultaat te behouden. Botox en fillers zijn na enkele maanden uitgewerkt en moeten dan herhaald worden.

Daarnaast vind ik dat je basis huidverzorging goed moet zijn. Reinig jij je huid goed en bescherm jij je huid tegen de zon? Als je dat nog niet doet, zou ik daar mee beginnen. Een goed verzorgde huid is het halve werk.

Kom gerust langs voor een op maat gemaakt advies voor jouw huid.

Bekijk ook

Bel ons